Teknoloji

Microsoft Flow artık dileyen herkes tarafından kullanılabilecek

microsoft flowMicrosoft, IFTTT’ye rakip olması amacıyla geliştirdiği iş akışı yönetimi servisi Flow’un beta sürümünü geçtiğimiz nisan ayında yayınlamıştı. Artık dileyen herkes Microsoft Flow tarafından sunulan imkanlardan faydalanabilecek. Slack, G Suite, Twitter, Office 365 ve Dynamics 365 gibi platformlara entegre olabilen Flow, ofislerde işleyişi kolaylaştıracak işlemler oluşturulmasını sağlıyor.

Flow ile kullanıcılar kendilerine e-postayla gönderdikleri bir fotoğrafın daha sonrasında otomatik olarak Dropbox’a yüklenmesini sağlayabiliyor. İki farklı aksiyonu birbirine bağlayan IFTTT’nin aksine Flow ile çok sayıda aksiyonu tek bir işlem içinde toplamak mümkün oluyor. Örneğin, belli bir kelimeyi barındıran tweetler için bildirimleri aktive etmek ve söz konusu tweetleri eş zamanlı olarak e-postayla birden fazla alıcıya göndermek gibi aksiyonlar Flow ile gerçekleştirilebiliyor.

IFTTT toplamda 366 üçüncü taraf uygulamayı destekliyor. Microsoft Flow’da ise bu sayı şu an için 58. Bu da, IFTTT’nin Nesnelerin İnterneti cihazlarını merkeze alan yaklaşımının aksine Flow’da kurumsal yaklaşımın ön plana çıktığını gösteriyor.

Flow’un herkese açık hâle gelmesiyle birlikte sistem yöneticileri şirketlerde hangi uygulama ve servislerin kullanılabileceğini belirleme imkanını kazandı. Buna ek olarak, sistem yöneticileri belli coğrafi bölgelere özgü işlemler de oluşturabilecek. Flow’un mobil uygulamasıyla hareket halindeyken bazı aksiyonların gerçekleştirilmesini sağlayacak butonlar da geliştirilebilecek. Örneğin, toplantıya geciken bir kişi tek bir butona dokunarak iş arkadaşını durumdan e-posta ile haberdar edebilecek.

Microsoft Flow imkanlarından sınırsız faydalanmak için aylık 5 dolar ödemek gerekiyor

Microsoft Flow ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak ücretsiz kullanım ayda 750 işlem kullanımıyla sınırlanıyor. Servisin tüm imkanlarından faydalanmak için aylık 5 dolar ödemek gerekiyor. Microsoft Flow’a üye olmak için herhangi bir Office servisi üyeliğine ihtiyaç duyulmuyor.

İLGİLİ HABERLER