EğlenceTeknoloji

Microsoft Flight Simulator yüklemek artık daha kolay olacak

microsoft flight simulator

Popüler uçuş simülasyonu oyunu Microsoft Flight Simulator, artık bilgisayarlara daha kolay yüklenebilecek. Kotaku internete sitesinin haberine göre, yapılan optimizasyon çalışmaları sayesinde oyunun ilk yükleme dosyasının boyutu 170 GB’tan 83 GB’a iniyor.

Yapılan bu çalışmanın bant genişliği veya depolama alanı konusunda sıkıntı yaşayanları sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Microsoft’un dosya boyutunu küçültmek için neler yaptığı konusunda bilgi verilmese de, Avustralya’da bulunan 212 katlık bir binayı oyundan çıkarmanın biraz tasarruf imkanı verdiği söylenebilir.

Bu değişikliğin oyunun Xbox Series X ve Series S versiyonları için de önemli olduğu belirtiliyor. Yükleme boyutunun küçülmesi sayesinde oyunu konsola yüklemek için daha az temizlik yapmak yeterli olacaktır.

Microsoft Flight Simulator henüz Xbox konsollara gelmiş değil. Bu konuda şimdilik bir tarih de verilmedi. Ancak oyunun şefi Jorg Neumann, Flight Simulator’ın konsol versiyonu çıkarken oyunun PC versiyonunun da optimize edilmiş biçimde tekrar yenileneceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER