EğlenceTeknoloji

Microsoft Flight Simulator Xbox Series X ve S için geliyor

microsoft flight simulator xbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Flight Simulator, 27 Temmuz’da Xbox Series X ve S konsollarına iniş yapıyor. Xbox Game Pass’te mevcut olan bu oyun, ilk yeni nesil özel Xbox Game Studios oyunu oluyor. Çünkü Microsoft Flight Simulator Xbox One için piyasaya sürülmemişti. Microsoft E3 2021 etkinliği kapsamında Xbox Series X’te Flight Simulator için bir oyun fragmanı yayınladı. Bu, 4K’da çalışan PC sürümüne çok benziyor.

Oyunun Xbox Series X ve S’de ne kadar iyi performans gösterdiği, geliştiricisi Asobo Studio’nun Flight Simulator‘ı DirectX 12’ye geçirmesine bağlı olabilir. Bu çalışma bir süredir devam ediyor ve PC tarafında da büyük performans iyileştirmeleri içermesi bekleniyor. Microsoft Flight Simulator‘ın 4K ultra ayarlarında CPU ve GPU’yu yoğun şekilde kullandığına dair kötü bir ünü var, en yeni işlemciler ve GPU’larla bile 60 fps’ye ulaşmak için mücadele ediyor.

Ne var ki Microsoft, Flight Simulator‘ın daha verimli biçimde çalışması için elinden geleni yapıyor. Geçen yıl The Verge sitesine bir demeç veren Microsoft Flight Simulator şefi Jorg Neuman, “Xbox, optimizasyon çabalarımızı kesinlikle yeniden canlandırıyor” demişti. Bu nedenle Xbox sürümünün Xbox Series X ve S donanımı için çok daha optimize biçimde çalışması muhtemeldir.

Microsoft Flight Simulator 27 Temmuz’da Xbox Series X / S’de piyasaya çıktığı zaman nasıl bir performans gösterdiğini göreceğiz. Ayrıca Microsoft, Flight Simulator için bu yıl içinde çıkacak olan yeni bir Top Gun genişletmesini de duyurdu.

İLGİLİ HABERLER