EğlenceTeknoloji

Microsoft Flight Simulator için VR devri başlıyor

microsoft flight simulator vr

Microsoft Flight Simulator oyuncuları kendilerini gerçek bir pilot gibi hissetse de, oyunu VR (sanal gerçeklik) ortamı üzerinde deneyimlemek şimdiye kadar mümkün olmamıştı. Ancak ücretsiz olarak yayınlanan son güncellemeyle oyunu OpenXR uyumlu sanal gerçeklik başlıklarında oynamanın önü açıldı. Windows Karma Gerçeklik başlıklarının yanı sıra Valve Index, HTC Vive ve Oculus Rift ile Oculus Quest gibi başlıklar bu grupta yer alıyor.

Microsoft daha önce oyunda VR desteğinin ilk olarak HP Reverb G2 için sunulacağını açıklamıştı. Son güncelleme Windows Karma Gerçeklik, Oculus, Valve ve HTC başlıklarının önemli bir kısmını destek kapsamına dahil ediyor.

Normalde Microsoft Flight Simulator’da gerçekçi bir kokpit deneyimi oluşturmak için birden fazla monitöre ve hatta biraz marangozluk yeteneğine ihtiyaç duyuluyor. Şimdi ise sadece bir VR başlığı ve gerçekten güçlü bir bilgisayar ile gerçeğe yakın bir kokpit ortamı elde edilebilecek.

Güncelleme, kış hava koşullarını da oyuna ekliyor. Kış koşulları oyunun gerçek zamanlı hava durumu simülasyonuna paralel olarak gösterilecek. Microsoft Flight Simulator oyuncuları VR deneyimini klavyede Ctrl+Tab kısayolunu kullanarak aktif hâle getirebilecek.

İLGİLİ HABERLER