EğlenceTeknoloji

Microsoft Flight Simulator VR beta testi için kayıtlar açıldı

microsoft flight simulator vr kapalı beta

Microsoft Flight Simulator yoğun ve gerçekçi detaylarıyla son derece etkileyici bir PC oyunu. Oyunun bu yüksek detay seviyesi, “Acaba sanal gerçeklikte bu oyun nasıl oynanırdı?” sorusunu sorduruyor. Bu sorunun cevabını almak içinse pek fazla beklemek gerekmiyor. Microsoft Flight Simulator VR sürümünün kapalı beta testleri için kayıtlar toplanmaya başladı.

Bu teste katılmak için bazı koşulları karşılamak gerekiyor. Bunların ilki Microsoft Flight Simulator’ı satın almış olmak. Bir Windows Mixed Reality (Karma Gerçeklik) başlığına sahip olmak, Microsoft Flight Simulator Insider programına katılmak ve gizlilik anlaşması imzalamak söz konusu koşullar arasında bulunuyor.

Donanım tarafında ise Nvidia GeForce GTX 1080 ekran kartı, 8 GB VRAM ve 16 GB sistem belleği gibi gereksinimleri karşılayan güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor.

Microsoft Flight Simulator VR beta testine katılmak isteyenlerin DxDiag kayıtlarını da Microsoft’a göndermeleri gerekiyor. Bunun için Windows’un Başlat butonuna tıklattıktan sonra “dxdiag” yazıp Enter tuşuna basmak yeterli oluyor. Böylelikle Microsoft bilgisayarın teknik özelliklerini doğrulayabiliyor ve sistemin hatalara karşı hassas olup olmadığını ölçebiliyor. Oyunun VR sürümünün kasım ayı itibarıyla tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER