EğlenceTeknoloji

Microsoft Flight Simulator videosu oyun dünyasındaki değişimi gösteriyor

microsoft flight simulator vr kapalı beta

Microsoft sanal ortamdaki Ignite konferansını başlatırken bir Microsoft Flight Simulator videosu yayınladı. Söz konusu video, 1982’de oyuncularla buluşan oyunun neredeyse 40 yıllık yolculuğunda yaşadığı değişimleri gösteriyor. Ancak videonun gösterdiği değişimin Microsoft Flight Simulator’ın dışında oyun endüstrisinin geneli için geçerli olduğu da söylenebilir.

Microsoft’un videosu, IBM uyumlu PC’ler için 1982’de çıkan Flight Simulator 1.0 ile başlıyor. Bu oyunda oyuncular bir Cessna 182’yi New York, Seattle, Los Angeles ve Şikago üzeirnde uçurabiliyordu. Videonun başlangıcı, bilgisayarların ses kartlarının da yıllar içinde nasıl değiştiğini anlamaya yardımcı oluyor.

Flight Simulator 2.0 ise 1984’te yayınlanmıştı. Grafiklerin iyileştirildiği bu oyunla birlikte joystick desteği de oyunculara sunulmuştu. 1988’de çıkan Flight Simulator 3.0 ile uçak sayısı artırılmış ve ekranları özelleştirmek mümkün hâle gelmişti. Flight Simulator 4.0 ise gelişigüzel hava durumu ve dinamik çevre gibi oyun deneyimini iyileştirecek özellikleri sunmuştu. Bu versiyonla birlikte Flight Simulator ilk defa Mac üzerinde oynanabilmişti.

Flight Simulator 5.0 ise 1993’te çıkmış ve yeni doku desteğiyle serideki gerçeklik dozunu biraz daha artırmıştı. 5.1 sürümü de gerçeklik trendini devam ettirmişti. Flight Simulator’ın Windows 95 versiyonu ise kare hızını artırmış ve uçak filosunu genişletmişti. Flight Simulator 2000 ise 1999 bitmeden oyuncularla buluşmuştu.

Microsoft’un videosunda 2001 çıkışlı Flight Simulator 2002’ye gelindiğinde grafik kalitesindeki artış daha iyi fark ediliyor. Üç boyutlu sanal kokpit, o dönemde görenleri ilk bakışta etkilemiş ve gerçek bir pilot gibi hissettirmişti.

2006 çıkışlı Flight Simulator X ile seri uzun bir sessizlik dönemine girmişti. Bu versiyonda oyunu ilk kez DVD olarak sunan şirket, oyuncuların karşısına yeni uçaklar ve genişleme paketleriyle çıkmıştı.

Microsoft Flight Simulator, bu uzun aranın ardından 2020’de yeniden oyun severlerle buluştu. Azure’un yapay zekâsından destek alan oyun, gerçek zamanlı hava durumu ve geniş uçak filosuyla oyuncuların karşısına çıkmıştı. Flight Simulator için hazırlanan özel video, 40 yılda yaşanan teknolojik ilerlemeyi daha iyi anlamaya yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER