EğlenceTeknoloji

Microsoft Flight Simulator Kapalı Beta çıkışı için tarih verildi

microsoft flight simulator vr kapalı beta

Eğer Microsoft’un en yeni Flight Simulator sürümünü bekliyorsanız, o zaman bekleyişinizin sonuna doğru yaklaşıyorsunuz. Microsoft Uçuş Simülatörü’nü geliştiren grup, cuma günü önemli bir dönüm noktasına ulaştıklarını açıkladı. Alpha 5, bu hafta içinde, daha doğrusu 9 Temmuz’da yayınlandı ve Kapalı Beta yayını öncesi son teste alındı.

Microsoft Flight Simulator için gelecek bu son yükseltme için hazırlanan güncelleme notlarında cilalı kelimeler mevcut. Öyle ki, “cilalı” kelimesi bile yaklaşık altı kez geçiyor. Bu güncellemenin tamamen kullanıcılardan geri bildirimler doğrultusunda hazırlandığı, hata düzeltmeleri ve genel görsel düzenlemeler içerdiği de belirtiliyor. Özellikle aşağıdaki unsurlarda birtakım görsel iyileştirmelerin yapıldığı vurgulanıyor:

  • Tüm uçaklar
  • Dünya
  • Havaalanları
  • Manzara
  • Hava

Ayrıca resmi güncelleme notlarında topluluk geri bildirimleri ve görsel unsurları iyileştirme tarafında yoğun şekilde çalışıldığı vurgulanıyor. Bu Flight Simulator sürümü yayınlandığı zaman, çok canlı ve hoş görüntüler oyuncuları bekliyor gibi görünüyor.

Deneyimin “genel gerçekçiliğini” geliştirmek için oyunun bu son baskısı için “zemin etkisi formülünde iyileştirme” sunulduğu da belirtiliyor. Özellikle P-Faktörü, Tork, Gyro-Precession ve Prop Wash için tüm pervane düzlemleri üzerindeki motor ve pervane etkilerinde güncellemeler yapıldı. Ayrıca bu güncelleme ile “tüm düzlemlerde” hem Flap kaldırma hem de sürükleme ayarları da gerçekleştirildi.

Eğer bu oyunu başından beri oynuyorsanız, muhtemelen Bonanza G36 ile göbek inişini yapabileceğinizi bilerek kapağınızı çevireceksiniz. Ayrıca Microsoft,  TBM 930 Motor torkunu ayarladı ve genel A320 Tel İle Uçma (FBW) uygulamasını geliştirdi.

Otomatik Pilot ve İniş Takımları uyarıları alanındaki tüm uçaklar için birkaç önemli güncelleme de yapıldı. Bu güncellemeden önce, 16.000 MLS’ye ulaşmak, sürekli olarak patlayan bir “İniş Takımı” uyarısı göreceğiniz anlamına geliyordu, bu düzeltildi. Otomatik Pilot, uçak AÇIK olduğunda soldan sağa “sallanmasına” neden olan bir hataya sahipti.

Şu anda Flight Simulator için bir Alfa test kullanıcısı değilseniz, çok yakında Kapalı Beta katılımı için verilecek yeni davetleri yakından takip etmelisiniz. Microsoft, Kapalı Beta sürümü yayını için 30 Temmuz 2020 tarihini işaret etti. Şimdiden Flight Simulator sitesine gidin ve kapalı beta sürümüne kayıt için şartları kontrol edin.

Microsoft Flight Simulator için resmi son sürümün, Windows 10’da Xbox Game Pass ile 2020 yılı bitmeden gelmesi bekleniyor. Ayrıca daha ??sonraki bir tarihte Xbox One’a gelmesi de planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER