Eğlence

Microsoft Filmler ve TV uygulamasını iOS ve Android’e taşıyabilir

microsoft copilot ai

microsoft filmler ve tvSatya Nadella’nın CEO koltuğuna oturmasın ardından Microsoft mobil platformlar konusundaki yaklaşımını değiştirmiş ve güçlü servislerinin iOS ve Android üzerinde güçlü bir deneyim sunmasına odaklanmıştı. Bu konudaki çalışmalarının karşılığını almış gibi görünen yazılım devi, başka bir uygulamasını daha iOS ve Android’e taşımaya hazırlanıyor. Windows Central’da yer alan habere göre, Microsoft Filmler ve TV uygulamasının iOS ve Android versiyonlarını yayınlamayı planlıyor.

Şirketin bu konudaki somut adımlarını ne zaman atacağı henüz belirsizliğini koruyor. Ancak ilk ipuçları, bunun kısa vadede gerçekleşmeyeceğini düşündürüyor. Microsoft’un bu yaklaşımla Microsoft Mağaza üzerinden satın alınan veya kiralanan film veya dizilerin mobil cihazlar üzerinden de kolaylıkla izlenebilmesini amaçladığı belirtiliyor.

Microsoft’un Disney’e ait olan Movies Anywhere uygulamasına dahil olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Söz konusu uygulama sayesinde kullanıcılar farklı çevrimiçi mağazalar üzerinden aldıkları içerikleri ortak bir platform üzerinden seyredebiliyor.

Microsoft Filmler ve TV uygulamasının iOS ve Android’e gelişi, insanları dijital içeriklerini Microsoft Mağaza üzerinden satın alma veya kiralama konusunda teşvik edebilir. Uygulama hâli hazırda sadece Windows 10, Windows Mobile ve Xbox üzerinde kullanılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER