Teknoloji

Microsoft Fetch! uygulaması fotoğraflardan köpek cinslerini tanıyacak

microsoft fetch!

Microsoft, geçtiğimiz aylarda “Project Oxford” adını taşıyan yapay zeka girişiminden hareketle çeşitli uygulamalar geliştirmişti. Şirket kullanıcılarının kaç yaşında olduğunu, neler hissettiklerini ve bıyıklarının uzunluğunu tahmin etmeye çalışmıştı.

Yazılım devi, bu çalışmalarına yeni bir uygulamayla devam ediyor. Microsoft Fetch! adını taşıyan uygulamanın Web ve iOS versiyonları bulunuyor. Köpeklerin cinsini fotoğraflarından tanıyan uygulama, oldukça isabetli tahminlerde bulunuyor.

Uygulamanın kusursuz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Gerçekleştirdiğimiz denemelerde uygulamanın birkaç kez hatalı sonuç verdiğine şahit olduk. Ancak söz konusu hataların çok vahim olmadığını belirtmek gerekiyor. Hatalı tahminlerle esas sonuçların arasındaki farkların epey küçük olduğunu dile getirmekte fayda var.

Fetch!’in iOS versiyonuysa kullanıcılara daha fazla özellik sunuyor. Yüzde gösteren bir ölçüm aleti, kullanıcıların yüklediği fotoğraftaki köpek cinsinin veri tabanındaki tür örneğine ne kadar uygun olduğunu gösteriyor. Uygulamada köpek cinslerine ilişkin bilgiler de veriliyor. Fetch!, insanların fotoğraflarını da analiz ediyor ve hangi köpek cinsine yakın olduklarına dair çıkarımlarda bulunuyor.

Fetch!, şirket çalışanlarının deneysel projelerini hayata geçirmek için oluşturulan Microsoft Garage biriminin imzasını taşıyor. Ekip daha önce uyanmayı eğlenceli hâle getirmek, selfie’leri düzenlemek ve arkadaşlarla buluşmayı kolaylaştırmak için de uygulamalar hazırlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER