Teknoloji

Steve Ballmer: Microsoft 2010’da Facebook’u satın almak için 24 milyar dolar teklif etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft facebook steve ballmerİş dünyasında bazen en iyi anlaşmanın yapılmayan bir anlaşma olduğu düşünülür. Ancak Microsoft’un 2010’da Facebook’u satın almak için yaptığı girişimin bu düşünceyi desteklediği pek söylenemez. Yazılım devinin girişimini, şirketin o dönemki CEO’su olan Steve Ballmer’ın açıklamaları ortaya çıkardı. Ballmer, şu sıralarda NBA takımlarından LA Clippers’ın sahibi olarak başka bir kariyerin keyfini sürüyor.

CNBC’ye konuşan Ballmer, Microsoft olarak bundan altı yıl önce Facebook için 24 milyar dolarlık bir teklif yaptıklarını belirtti. Eski Microsoft CEO’su, o dönemde Facebook’un henüz halka arz edilmediğini ve şirketin “çılgınlar gibi” büyüdüğünü hatırlattı. Microsoft’un teklifinin çok ciddi olduğunu söyleyen Ballmer, teklifi geri çeviren Mark Zuckerberg’in kararına saygı duyduğunu dile getirdi.

Microsoft Facebook’un yüzde 1.6 hissesine sahip

Microsoft Facebook için teklifte bulunduğunda sosyal paylaşım sitesinin yüzde 1.6’lık hissesine sahipti. Mevcut rakamlara göre, Facebook’un piyasa değeri hali hazırda 379 milyar dolara ulaşmış durumda. Mark Zuckerberg ise 56 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin dördüncü kişisi konumunda. Kısacası Zuckerberg’in Microsoft’un teklifini geri çevirerek doğru bir tercihte bulunduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER