Teknoloji

Microsoft’tan eski Windows kullanıcılarını üzecek karar

microsoft windows tavla

Microsoft eski Windows versiyonlarını kullananlara pek de hoşlarına gitmeyecek bazı işaretler vermeye başlamıştı. Şimdi onların geçmişteki en büyük eğlencelerinden bir tanesini de almaya hazırlanıyor. Windows’un bir zamanlar vazgeçilmezlerinden olan kart ve masa oyunları kalkıyor.

Yazılım devi Windows 7 veya daha eski işletim sistemi sürümlerinde bulunan Tavla, Dama, Maça Kızı, Reversi, Spades ve MSN Go gibi birkaç internet oyununu kapatıyor. Bu oyunlara erişimi ne zaman kaybedeceğiniz ise kullandığınız Windows versiyonuna bağlı olacak.

Oyunlara erişimi kaybedecek ilk oyuncu grubu Windows XP ve Windows ME kullanıcıları olacak. Onlar için, MSN Go dışında kalan uyumlu oyunlar 31 Temmuz 2019 tarihinde kaybolacak. Windows 7 kullanıcılarının ise birkaç ayı daha var. Tavla, Dama, Spades ve MSN Go’ya 22 Ocak 2020’ye kadar, yani Microsoft’un Windows 7 için normal desteğini sonlandırmasını takip eden hafta boyunca erişim olacak.

Bu oyunların web tabanlı muadilleri var. Bu nedenle eski bir PC’de oyun oynamaya devam etmek isteyenler için alternatifler olacak. Microsoft ise sizin eskimiş sisteminizi bir Windows 10 sistemiyle değiştirmenizi ve kendi uygulama mağazasından indireceğiniz oyunları oynamanızı arzu ediyor. Bu nedenle yıllardır var olan oyunların kaldırılması da fazla şaşırtıcı sayılmaz.

Microsoft Windows XP ve ME için sunduğu düzenli bakım hizmetlerini yıllar önce duyurmuştu. Ancak bu sistemlerde oynanabilen İnternet oyunları bu zamana kadar açık tutulmuştu. Windows 7 kullanıcıları ise oyunların desteklenmesi konusunda daha eski platform kullanıcıları kadar fazla zamana sahip olmayacaklar.

İLGİLİ HABERLER