ManşetlerTeknoloji

Microsoft, eski OpenAI CEO’su Sam Altman’ı bünyesine katıyor

sam altman microsoft

Microsoft, yapay zeka alanındaki yatırımlarını genişletirken, sektördeki en önemli isimlerden biri olan eski OpenAI CEO’su Sam Altman’ı ve şirketin ortak kurucusu Greg Brockman’ı kendi safına katma hamlesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Altman’ın OpenAI’deki görevinden alınması ile başlayan süreç, Microsoft için bir fırsat penceresi haline geldi.

Microsoft’un ileri düzey yapay zeka araştırma takımını kurma hamlesi, teknoloji ve yapay zeka dünyasını yakından izleyenler için sürpriz olmadı. Zira Altman, OpenAI ile yapay zekâ etiğinden, güvenliğine kadar birçok temel konuda öncü bir rol oynamış, bu alanda uzmanlaşmış bir isim. Microsoft CEO’su Satya Nadella, Altman ve Brockman’ın ekip arkadaşlarıyla birlikte yeni araştırma ekibini yönetecek olmalarının heyecanını aktararak, Microsoft’un gerekli kaynakları sağlamak için hızla harekete geçeceğini belirtiyor.

Bu hamle, OpenAI yönetim kuruluyla yaşanan anlaşmazlıkların ardından Altman’ın geri dönüş müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasından sadece saatler sonra geldi ve teknoloji dünyasında geniş yankı buldu. OpenAI’de CEO’luğu bıraktıktan sonra yerine geçici olarak Twitch’in eski CEO’su ve ortak kurucusu Emmett Shear’ın getirildiği bildirilirken, bu atamadan kısa bir süre sonra, OpenAI’deki görev değişikliğine dair resmi bir duyurunun da yapılması bekleniyor.

Sam Altman: OpenAI’dan Microsoft’un AI Ar-Ge liderliğine

Microsoft’un yapay zeka alanındaki araştırmalarına öncülük edecek olan Sam Altman, özellikle OpenAI’deki liderliği döneminde gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin etik ve güvenlik boyutlarına odaklanarak sektörde adından sıkça söz ettirmişti. OpenAI yönetim kuruluyla olan geri dönüş müzakereleri sonuçsuz kalınca, Altman Microsoft için stratejik bir varlık haline geldi.

Microsoft’un yeni yapay zeka araştırma takımı, Altman ve Brockman’ın liderliğindeki uzman bir ekip tarafından şekillendirilecek. Nadella’nın bu hamlesiyle, Microsoft’un yapay zeka alanındaki innovasyon hedeflerine büyük bir ivme kazandırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER