Teknoloji

Microsoft eski Internet Explorer sürümlerini etkileyen önemli bir güvenlik açığını kapattı

Microsoft, Internet Explorer’ın eski versiyonlarını etkileyen ve internet tarayıcısıyla çeşitli zararlı web sitelerine girilmesi durumunda bilgisayarın kontrolünün başkalarınca ele geçirilmesine neden olan güvenlik açığını kapattı. Internet Explorer 6, 7 ve 8 sürümlerini etkileyen bu açığın geçtiğimiz ay tespit edilmesinin ardından Microsoft kullanıcılara açığı önleyici çeşitli geçiçi çözümler ve bir yama sunmuştu.

Ne var ki, son yayınlanan güvenlik güncellemesiyle birlikte açık tamamen kapatıldı. Microsoft şimdiye kadar sadece kısıtlı sayıda kullanıcının bu açıktan etkilendiğini kaydetti, ancak gelecekte daha fazla kullanıcının bu açıktan etkilenmiş olabileceği tehlikesine de dikkat çekti. Neyse ki, yayınlanan güncellemeyle birlikte bu tehlikenin de önüne geçilmiş oldu. Kritik olarak nitelendirilen bu güncelleme PC’lerinde otomatik güncellemeler özelliğini açmış olanların sistemlerine otomatik olarak yüklenecek.

Yaşanan bu durum internet tarayıcınızı güncel tutmanızın önemine güzel bir örnek. Eğer kontrolü tamamen sizin elinizde ve donanım bileşenleri yeterli bir sistem sahibiyseniz IE 9 ve 10 versiyonları sizi keşfedilen bu açıktan daha baştan itibaren koruyacaktı.

İlgili >> Microsoft

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER