Teknoloji

Microsoft eski Internet Explorer sürümleri için desteği yakında sonlandırıyor

internet explorer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

internet-explorer-131112

Microsoft Windows kullanıcılarını Internet Explorer’ın destek sunulan en son versiyonlarına geçiş konusunda zorlamayı planlıyor. Söz konusun değişiklik 12 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek, böylelikle Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının güncellemeleri almaları için Internet Explorer 11’e geçiş yapmaları gerekecek.

Eğer Internet Explorer 12 veya 13 versiyonları 12 Ocak 2016’dan önce çıkarsa ve Windows 7 ile Windows 8’i desteklerse, bu kullanıcıların en son versiyona güncelleme yapmaları gerekecek. Microsoft’un yaptığı bu değişiklik Internet Explorer 8, 9 ve 10 gibi sürümlerin Windows’un bireysel tüketici versiyonlarında 12 Ocak 2016 tarihinden sonra desteklenmeyeceği anlamına geliyor.

Microsoft’tan Roger Capriotti, 12 Ocak 2016’dan sonra desteklenen işletim sistemi için var olan Internet Explorer versiyonlarından sadece en güncel olanının teknik destek ve güvenlik güncellemeleri almaya devam edeceğini kaydetti. Daha önce Internet Explorer için otomatik güncelleme imkanını sunan Microsoft, şimdi de sadece en güncel versiyonu tamamen destekleme yoluna giderek Google Chrome’unkine biraz daha yakın politika izlemiş oluyor.

Bireysel tüketiciler bu değişiklikten memnun kalacaktır, ancak aynı durum kurumsal BT yöneticileri için geçerli olmayabilir. Aksine bu değişiklik onların daha fazla iş yükü altına girmesini, IE güncellemelerini daha sık aralıklarla yönetmelerini gerektirecek. Bunun farkında olan Microsoft geriye dönük uyumluluk ve eski web uygulamalarına desteğe devam için kurumlara Internet Explorer 11 Ticari Modu öneriyor.

Bu arada web geliştiricileri de Microsoft’un bu kararından memnun kalacaktır.Microsoft söz konusu güncelleme ve destek sürecini rayına oturttuğu takdirde, gelecekte Internet Explorer’ın birden fazla versiyonu için geliştirme çalışması yapma zorunluluğundan kurtulamaları mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER