Teknoloji

Microsoft ekran yansıtma özelliğini test etmeye başlıyor

microsoft ekran yansitma

Microsoft ekran yansıtma özelliğini de beraberinde getirecek yeni Your Phone güncellemesini test etmeye başlıyor. Söz konusu özellik, Android kullanıcılarına telefonlarının ekranını doğrudan bilgisayara yansıtma imkânını sağlıyor. Microsoft tarafından “telefon ekranı” olarak adlandırılan özellik, bu hafta içinde Windows Insiders kullanıcılarıyla buluşacak. Bu özelliğe erişebilmek için Windows 10’un ve Your Phone uygulamasının en güncel test sürümlerine sahip olmak gerekiyor.

Microsoft bu özelliğin tanıtımını geçtiğimiz ekim ayında gerçekleştirdiği Surface etkinliğinde yapmıştı. Telefonun ekranını doğrudan Windows 10’a yansıtan bu özellik, kullanıcıların karşısına telefonlarında yüklü bulunan Android uygulamalarını çıkarıyor. Bu uygulamalara ekran üzerinde tıklandığında uygulamalar telefonda başlatılıp yine bilgisayar ekranına yansıtılabiliyor.

Microsoft, PC’lerin Bluetooth Low Energy Peripheral özelliğine sahip olmasını zorunlu hâle getirmişti. Your Phone uygulaması Android telefonun ekranını Windows 10 bilgisayarlara bu özellik sayesinde yansıtıyor. Bu nedenle ilk etapta pek çok PC bu test sürecine katılamayacak. Surface ailesinde ise beta döneminde destek sunacak ilk cihaz Surface Go olacak.

Microsoft ekran yansıtma özelliğiyle Android’i biraz daha benimsiyor

Şirket, ekran yansıtma özelliğini test edebilecek telefon sayısını da sınırlı tutuyor. Samsung Galaxy S8, S8+, S9 ve S9+ yansıtma özelliğinin test edilebileceği ilk mobil cihazlar. Yazılım devi önümüzdeki dönemde test kapsamındaki telefon ve bilgisayar sayısını artırmaya hazırlanıyor.

Microsoft ekran yansıtma özelliğiyle Android’i biraz daha benimsediğini gösteriyor. Yazılım devi böylelikle Bluestacks ve Dell gibi şirketler tarafından gerçekleştirilen çalışmaları daha geniş kitleye yaymak adına önemli bir adım atıyor.

İLGİLİ HABERLER