Teknoloji

Microsoft Edge kullanıcıları Workspaces ile sekme gruplarını paylaşabilecek

microsoft edge workspaces
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Edge Workspaces (Çalışma Alanları) özelliği için sınırlı genel ön izleme sürecini başlattı. Söz konusu özellik, tarayıcı sekmeleri gruplarını kaydetmeyi ve tek bir bağlantı üzerinden paylaşmayı mümkün kılıyor. Yeni ön izleme, Workspaces özelliğinin nasıl işlediğini daha iyi anlamayı sağlıyor.

Workspaces ile kullanıcılar Edge’deki sekmeleri konularına göre gruplandırabiliyor ve bunları etiketleyerek saklayabiliyor. Bu akıllara Edge’in Koleksiyonlar özelliğini getirse de, paylaşım unsurunun da eklenmesiyle birlikte ekstra bir boyut daha kazanıyor. Paylaşılan sekme gruplarında başka kişiler tarafından da gerçek zamanlı düzenlemeler yapılabiliyor.

Workspaces sekmesi tarayıcının sol üst köşesinde yer alıyor. Bu sekmeye tıklatıldığında kullanıcılar Workspace oluşturma ve isimlendirme seçeneğini görüyor. Kullancılar diledikleri takdirde sekme grubuna renk de atayabiliyor. Ardından bu sekme grubu belirli bir konu hakkındaki sekmelerle doldurulabiliyor ve başka kişilerle paylaşılabiliyor.

Bunun için Edge’in adres çubuğunun sağında yer alan Davet butonuna, ardından da “Bağlantıyı Kopyala” seçeneğine tıklatmak gerekiyor. Bağlantı e-posta, Slack veya başka bir mesajlaşma servisi üzerinden paylaşılabiliyor. Bu bağlantıyı alan kişinin Workspace’i görüntüleyebilmek için Microsoft Edge’i indirmesi gerekiyor. Workspace’i oluşturan kişi, diğer kullanıcıların hangi sekme üzerinde çalıştığını görebiliyor. Kullanıcılar daha önce oluşturdukları çalışma alanlarını da tarayıcının sol üst köşesindeki Workspace ikonu üzerinden görüntülenebilecek.

Microsoft Edge Workspaces’ta özel bilgiler korunuyor

Microsoft sekme paylaşımı sırasında özel bilgilerin başkalarının erişimine açılmadığının altını çiziyor. Buna ek olarak, tamamen kişisel nitelikteki e-posta gelen kutusu gibi şeyler de gösterilmeyecek. PC kullanıcıları Microsoft Edge Workspaces ön izlemesine buraya tıklayarak erişebilir.

İLGİLİ HABERLER