Teknoloji

Microsoft Edge pil testinde rakiplerini geride bırakmayı başardı

microsoft edge

microsoft edgeWindows 10’un bilgisayar kullanıcılarının favori işletim sistemi olma macerasında işler yolunda gidiyor gibi görünüyor. Ancak Microsoft Edge internet tarayıcısının Google Chrome’un yerini alma mücadelesinde aynı iyimserliği sürdürmek pek kolay değil.

Microsoft’un bütün çabalarına rağmen, Edge’in internet tarayıcıları arasındaki pazar payı hâlâ yüzde 4 seviyesinde seyrediyor. Farkı kapatmak için Edge’in verimliliğine vurgu yapan Microsoft, bu amaç doğrultusunda tarayıcısının pil ömrüne olan katkısına dikkat çeken yeni bir video yayınladı.

Edge, söz konusu videoda pil ömrü konusunda Mozilla Firefox’tan yüzde 63, Google Chrome’dan ise yüzde 19 oranında daha iyi bir performans sergiliyor. Testin niteliği konusunda pek fazla detay vermeyen şirket, sadece testin aynı özelliklere sahip Surface Book’larda internet üzerinden video oynatma yoluyla gerçekleştirildiğini belirtti. Videoya bakıldığında sürekli olarak bir HD videonun oynatıldığı görülüyor. Ancak hangi video codec’inin kullanıldığı ve videoya yerel sunucu mu yoksa internet üzerinden mi erişildiği konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Microsoft’un yaptığı karşılaştırmaya Opera’nın web tarayıcısını dahil etmemesi ise dikkat çekiyor. Opera’nın web tarayıcısı, gerçekleştirilen benzer testlerde verimlilik konusunda Edge’e yakın sonuçlar almayı başarmıştı. Hatta bazı cihazlar üzerinde Opera’nın verimliliğinin Edge’den daha yüksek olduğu da görülmüştü. Bu bilgiler göz önüne alınınca Microsoft’un kendi testinde tatsız bir sürprizden kaçındığı düşüncesi akıllara geliyor.

Microsoft Edge uzun pil ömrü isteyenler için daha uygun bir seçenek

Microsoft’un testinde Edge, Firefox ve Chrome’un hangi sürümlerinin kullanıldığını belirtmemesinin de bir problem olduğunu belirtmekte fayda var. Tarayıcı sürümleri, pil ömrü konusunda belirgin bir etki yapabiliyor. Her şeye rağmen, test sonuçlarına göre, Microsoft Edge dizüstü bilgisayar sahipleri için Mozilla Firefox ve Google Chrome’a göre daha pil dostu bir seçenek gibi görünüyor. Ancak bu konuda Opera’nın da değerlendirilebilir bir seçenek olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER