Teknoloji

Microsoft Edge performans modu ile yenileniyor

microsoft edge

Microsoft, Edge internet tarayıcısı için yeni bir performans modu test ediyor. Bu yeni mod, Microsoft Edge Canary versiyonunda bazı test kullanıcılarının erişimine açılmış durumda. Ancak diğer kullanıcılar da bu modu manuel olarak aktif hâle getirme imkanına sahip.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Performans modu hızı, tepkiselliği, bellek ve işlemci kullanımını optimize etmenizi sağlar. Performans iyileştirmeleri sisteminizin özelliklerinize ve tarayıcı alışkanlıklarına göre değişebilir.”

Performans modunun Edge’i nasıl değiştireceği şu an için tam olarak anlaşılmış değil. Ancak bu modun Uyuyan Sekmeler özelliğini etkileyeceği anlaşılıyor. Performans modu aktif hâle getirildiğinde Uyuyan Sekmeler’in bitiş süresi 5 dakikayla sınırlandırılıyor. Bu yıl kullanıma sunulan Uyuyan Sekmeler özelliği, arka planda açık kalan tarayıcı sekmelerinin sistem kaynaklarını serbest bırakmasını mümkün kılıyor.

Microsoft Edge performans modu ile özellikle dizüstü bilgisayar kullanıcılarına ciddi anlamda fayda sağlayacak gibi görünüyor. Tarayıcıların işleyişi özellikle pil ömrü konusunda ciddi bir etkiye sahip. Google da son birkaç aydır Chrome’un pil tüketimini iyileştirme konusuna özellikle odaklanmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER