Teknoloji

Microsoft Edge otomatik oynatılan videoların engellenmesini kolaylaştırıyor

microsoft edge android

Microsoft Edge internet tarayıcısında videoların otomatik şekilde oynatılmasını engellemek mümkün olacak. Şirket otomatik oynatmayı engelleme özelliğini Edge’in Kanarya kanalında test etmeye başladı. Edge’de hâlihazırda web videolarının otomatik oynatılması için sınırlama seçeneği sunuluyor.

Edge ekibinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, videoların otomatik oynatılmasını engelleme konusunda kullanıcılardan gelen talebin dikkate alındığı belirtildi. Açıklamada Edge’de hâlihazırda otomatik oynatmayı site bazlı ve etkileşime dayalı şekilde sınırlandırmanın mümkün olduğu hatırlatıldı. Şu anda Kanarya kanalında test edilen bu özelliğin önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

Microsoft’un bu özelliği dağıtıma çıkarmasını beklemek istemeyenler için manuel bir aktivasyon imkanı mevcut. Şirketin bu özelliği birkaç yıldır sessiz sedasız test ettiğini hatırlatan Neowin sitesi, kullanıcıların “edge://flags/#edge-autoplay-user-setting-block-option” komutunu adres çubuğuna girerek bu özelliği çalıştırabileceğini hatırlattı.

microsoft edge

Microsoft Edge için kripto para cüzdanı da test ediliyor

Microsoft Edge için videoların otomatik oynatılmasını engelleme dışında başka yenilikler de hazırlıyor. Bu yenilikler arasında bir kripto para cüzdanı da yer alıyor. Edge’in kripto para cüzdanı da hâlihazırda şirket içinde test ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER