Teknoloji

Microsoft Edge’in mobil versiyonlarında Adblock Plus’ı test ediyor

microsoft edgeMicrosoft Edge tarayıcısını iOS ve Android üzerinde kullananlara sağlam bir deneyim yaşatma konusunda oldukça istekli görünüyor. The Verge sitesinde yer alan habere göre, şirket reklam engelleme aracı Adblock Plus’ı doğrudan Edge Android uygulamasının beta sürümüne yerleştirdi.

Söz konusu desteğin iOS’in beta programına da eklendiği ifade edildi. Edge’in Android uygulamasının beta sürümü hâli hazırda yeni kullanıcılara kapalı olsa da, yakında uygulamanın nihai versiyonunu kullananların da Adblock Plus’tan yararlanabilmesi bekleniyor.

Adblock Plus doğrudan Edge’in ayarlar paneli üzerinden aktive edilebiliyor. Reklam engelleme aracını çalıştırmak ekstra bir eklentiye ihtiyaç duyulmuyor. Adblock Plus, popüler tarayıcılardaki en agresif reklam engelleme çözümleri arasında bulunuyor.

Microsoft Edge, reklam engelleme konusunda kullanıcılarına yerleşik çözümler sunan tek tarayıcı değil. Google Chrome’un farklı versiyonlarında da yerleşik reklam engelleme çözümleri bulunsa da, bu araç sadece en rahatsız edici reklamları engelliyor. Apple ise yeni macOS sürümüyle birlikte Safari’de sitelerin ve reklamcıların erişebileceği kullanıcı verilerine sınırlama getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER