Teknoloji

Microsoft Edge Mac uygulamasının geniş kapsamlı testleri başladı

microsoft edge mac

Microsoft Edge Mac uygulaması hakkındaki ilk bilgiler kısa süre önce paylaşılmıştı. Şimdi de tarayıcının ilk ön izleme versiyonu, Mac kullanıcılarına açılıyor. Edge’in Mac uygulaması Microsoft’un Build konferansı sırasında planlanandan biraz erken sızmıştı.

Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre; Edge’in Mac uygulamasının Canary sürümleri, macOS 10.12 ve üstü sürümler için destekleniyor. Şirket, haftalık geliştirici kanalı sürümlerinin de çok yakında hazır hâle geleceğini ve kullanıcıların iki versiyonu yan yana sorunsuzca çalıştırabileceğini belirtti.

Microsoft, Mac’in klavye kısayollarını desteklemek için de çalışıyor. Buna ek olarak, Touch Bar desteği için de çalışmalar sürüyor. İnternet devi Touch Bar ile medya içeriklerinin kontrolü, sekme değiştirme gibi işlemleri mümkün kılmayı hedefliyor. Sekmeler için yuvarlatılmış köşeler de Edge’in Mac versiyonunun parçaları arasında yer alıyor. Microsoft aynı arayüzü Edge’in Windows versiyonuna da getirmeyi planlıyor.

Edge Chromium için yeni gizlilik kontrolleri duyuran Microsoft, bir yandan da internetten görüntü, yazı ve genel not toplamayı mümkün kılan Koleksiyonlar özelliği üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellikler Microsoft Edge Mac ve Windows uygulamalarında şu an için bulunmuyor. Ancak önümüzdeki haftalarda yayınlanacak test sürümleriyle birlikte bu özellikleri denemek de mümkün olacak.

Microsoft Edge Mac uygulamasının ön izleme versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER