Teknoloji

Microsoft Edge M1 işlemcili Mac’ler için yerel destek sunmaya başlıyor

microsoft edge

Chromium tabanlı bir tarayıcı kullanmak isteyen M1 işlemcili Mac sahiplerinin önünde artık Google Chrome dışında bir seçenek daha mevcut. Windows Central’ın haberine göre, M1 işlemcili Mac bilgisayarlar için yerel destek sunan Microsoft Edge sürümünün beta testleri başladı.

Microsoft’un ekosistemini kullananlar veya internet tarayıcısını kullanan M1 işlemcili Mac sahipler, yeni sürümle daha hızlı bir deneyimden yararlanabilecek. Buna ek olarak, Rosetta 2 çeviri özelliğinin kullanımıyla ortaya çıkan tuhaf durumlardan kaçınmak da mümkün olacak.

M1 için optimize edilen Edge’in Canary ve Dev versiyonları aralık ayında ve bu ayın ilk günlerinde yayınlanmıştı. Ancak söz konusu sürümler, yayınlanan yeni beta sürüme kıyasla oldukça ham durumdaydı.

M1 işlemcili Mac için optimize edilen Microsoft Edge, henüz tam anlamıyla hazır hâle gelmiş değil. Bu nedenle kullanıcıların hatalarla karşılaşması da doğal bir durum. Yine de tarayıcının genel hatlarıyla günlük kullanıma uygun olduğu ve nihai sürümün de yakında kullanıcıların karşısına çıkacağı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER