Teknoloji

Microsoft’tan Edge kullanıcılarının Chrome’a geçişini engellemek için yeni adım

microsoft edge

Microsoft, Windows kullanıcılarının Edge yerine Chrome’u tercih etmesinden hoşlanmıyor. Yazılım devi, bu tercihin önüne geçmek adına attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Artık hem Windows 10’da hem de Windows 11’de Chrome’un indirme sayfasına giden kullanıcıların karşısına bazı mesajlar çıkıyor. Bu mesajların amacı, tahmin edilebileceği üzere, kullanıcıları Chrome’u indirmekten vazgeçirmek.

Microsoft’un Windows kullanıcılarının karşısına çıkardığı mesajlardan bazıları şu şekilde:

  • “Microsoft Edge, Chrome’la aynı teknolojiye sahip. Üstelik Microsoft güvencesi de var.”
  • “O tarayıcı çok 2008! Yeni olan ne biliyor musun? Microsoft Edge.”
  • “Kimse ‘Para biriktirmekten nefret ediyorum’ demez. Microsoft Edge, çevrimiçi alışveriş için en iyi tarayıcı.”

Bu mesajlar hem Windows 11’de hem de Windows 10’da kullanıcıların karşısına çıkıyor gibi görünüyor. Bunların bir internet sitesinde otomatik olarak açılan pencereler olmadığını ve Edge tarafından otomatik şekilde oluşturulup gösterildiğini belirtmek gerekiyor. Diğer web sayfalarında bu tarz mesajlar gösterilmiyor.

Söz konusu mesajlar, Google’ın kendi servisleri Edge üzerinde kullanılırken gösterdiği mesajlardan pek farklı değil. Gmail ve Google Arama gibi servislere Edge üzerinden erişildiğinde de benzer mesajlar görülüyor. Ancak bu servislerde Google, Chrome’a geçilmesini öneriyor.

Microsoft, Windows kullanıcılarını Chrome veya Firefox’u indirmekten vazgeçirmeye yönelik uyarıları şirket içinde test etmeye yıllar önce başlamıştı. Şimdiye kadar kapalı kapıların ardında kalan bu uyarılar, artık tüm kullanıcılar tarafından görüntülenebilecek.

Microsoft Windows 11 ile varsayılan tarayıcıyı değiştirmeyi zorlaştırırken, güncellemeler aracılığıyla insanları Edge kullanmaya zorluyor. Yazılım devinin bu yeni uyarılarının kullanıcılarının tepkisini çekmesi olası görünüyor.

İLGİLİ HABERLER