Teknoloji

Microsoft Edge son özelliğiyle Koleksiyonlar’ı biraz daha Pinterest’e benzetiyor

microsoft edge koleksiyonlar

Microsoft Edge internet tarayıcısı içinde Pinterest’in bir mini versiyonunu oluşturuyor. Koleksiyonlar penceresi çok yakında kaydettiğiniz konu başlıklarına dayanan tavsiyelerden oluşan bir içerik akışı göstermeye başlayacak.

Koleksiyonlar web’de karşılaştığınız web sayfalarını, yazı parçalarını veya görselleri kaydetmenize ve organize etmenize izin veriyor. Örneğin, tüm sevdiğiniz yemeklerin tariflerini veren sayfaları bir koleksiyon altında toplayabilirsiniz. Ya da gelecekte yapmayı planladığınız sanatsal çalışmalar için örnek olabilecek çeşitli görselleri bir koleksiyona kaydedebilirsiniz. Yeni akış ise, yakın zamanda yaptığınız aramalara ve kaydetmelere bağlı olarak yeni içerikler sunacak ve size ilham verecek.

Koleksiyonlar hâlihazırda Pinterest entegrasyonunu destekliyor, yani bu siteden çeşitli içerik tavsiyelerini göstermenin yanı sıra koleksiyonlarınızı Pinterest panoları olarak dışa aktarmanıza da izin veriyor. Yeni özellik ise, Koleksiyonlar’ı biraz daha Pinterest’e doğru yaklaştıracaktır. Microsoft kurumsal başkan yardımcısı Liat Ben-Zur, farklı koleksiyonlarınızı içeren klasörlerin yanında açılır pencerede görüneceğini söylüyor. Microsoft’un koleksiyonlarınızı paylaşma imkanı üzerinde çalıştığını da ekliyor.

İlham kaynağı oluşturacak içerikleri içeren tavsiyeler akışının yanı sıra Edge, birkaç küçük, ama faydalı yükseltme daha alıyor. Artık iki simgeyi görüntülemek için resimlerin ve videoların üzerine gelebilirsiniz. Bunlardan biri öğeyi koleksiyonlarınıza kaydedecek, diğeri ise seçtiğiniz resim veya videoyu kullanarak arama yapan görsel aramayı açacak.

Ayrıca Edge, bu aydan itibaren YouTube, TikTok veya Bilibili’deki belirli içerik oluşturucuları takip etmenize izin vermeye başlayacak. Özellik çıktığı zaman, bir içerik oluşturucunun videosundaki adres çubuğunda yer alan “Takip et” simgesine basabilirsiniz. Ardından, Koleksiyonlar açılır penceresindeki yeni bir “Takip Ediliyor” sekmesinde onun son yüklemelerini görebilirsiniz. Microsoft, özelliği başlangıç aşamasında yalnızca birkaç web sitesinde desteklediğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER