Teknoloji

Microsoft Edge’den ısrarcı bildirim talepleri için yeni çözüm

microsoft edge vpn
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, pek çok internet sitesinde ısrarlı biçimde gösterilen “Bu siteden gelen bildirimlere izin vermek ister misiniz?” sorusuna karşı yeni bir çözümü hayata geçirdi. Şirket bu talepleri geri çevirenlerin ve onaylayanların verilerinden faydalanacak. Yeni bir blog yazısına göre, Microsoft Edge 88 ile birlikte “uyarlanabilir bildirim talepleri” isimli özelliği sunmaya başlıyor. Şirket, bu özelliği testlerde gelen olumlu bildirimlerin ardından kullanıcılarla buluşturmaya karar verdi.

Söz konusu özelliğin işleyişi şu şekilde anlatılabilir. Kullanıcılarından sürekli bildirim gönderme izni isteyen ve buna kimseden olumlu yanıt alamayan bir internet sitesi düşünün. Kullanıcılar “x” ikonuna veya “engelle” butonuna tıkladıklarında bir daha bu soruyla karşılaşmayacak. Microsoft da topladığı verilerden yeni kullanıcılara bildirimleri gösterme konusunda faydalanacak.

Edge daha önceki sürümlerde bildirim taleplerini varsayılan olarak sessize almıştı. Bu da bildirimleri otomatik olarak engellemiş ve adres çubuğundaki çan ikonuna göndermişti. Microsoft’un blog yazısında yoğun bildirim talepleri konusunda kullanıcılardan gelen şikayetler için daha etkin bir çözüm geliştirildiği ifade edildi.

microsoft edgeMicrosoft’un çözümü, istenmeyen bildirim talepleri ve istenebilecek bildirim talepleri konusunda bir denge kuruyor. Böylelikle genellikle bildirim onayı alan sitelerden gelen taleplerin sessize alınıp gözardı edilmesi engellenmiş olacak. Microsoft dileyen Edge kullanıcılarına gelen tüm bildirim taleplerini tamamen durdurma imkanını da veriyor.

İLGİLİ HABERLER