Teknoloji

Microsoft Edge iOS ve Android uygulamalarına Koleksiyonlar geliyor

Microsoft Edge iOS ve Android uygulamalarına Koleksiyonlar geliyor

Chromium tabanlı bir internet tarayıcısına geçiş yapmanın Microsoft için hem iyi hem de kötü sonuçları oldu. Bir taraftan artık internet tarayıcıları arenasında kendi bünyesinde geliştirdiği yeniliklerden övgüyle bahsedemiyor ve bir numaralı rakiplerinden Google’a bağımlı hâle geldi. Diğer taraftan ise işin temeli yerine deneyimi tamamlayan özelliklere odaklanarak Edge’i daha tercih edilesi hâle getirecek yöntemleri buluyor. Edge’in masaüstü versiyonunda yer alan Koleksiyonlar bunlardan bir tanesi. Şimdiye kadar sadece Windows 10’da olan bu Edge özelliği şimdi iOS ve Android uygulamalarına geliyor.

Koleksiyonlar, Microsoft’un eskinin yer imlerine ekleme sistemine getirdiği yenilikçi bir yaklaşım oluyor. Yer imleri web sayfalarının bağlantılarını ve başlıklarını basit şekilde, klasörler içinde saklamaktan ibaretken, Koleksiyonlarda kapak görsellerini, yazı parçacıklarını ve hatta kaydettiğiniz sayfayla ilgili notları saklayabiliyorsunuz. Tabii ki, bunları yemek tarifleri veya kendin yap projeleri gibi belirli konular etrafında organize etmek de mümkün oluyor.

Bu kullanışlı özellik şimdiye kadar sadece Microsoft Edge’in masaüstü versiyonuna özgüydü. Ancak herkes her zaman bilgisayar başında olmuyor. Bu nedenle Microsoft, Koleksiyonlar özelliğini Android ve iOS’e getirdi. Bu sayede oluşturduğunuz koleksiyonlara gittiğiniz her yerde cebinizdeki cihaz aracılığıyla rahatlıkla erişebilirsiniz.

Koleksiyonların mobil versiyonu masaüstü versiyonunkine epey yakın, ancak doğal olarak ekran boyutuna bağlı olarak gelen bazı kısıtlamalar bulunuyor. Edge’in mobil versiyonuna has kullanışlı bir özellik, bir web sayfasını görüntülerken koleksiyonu da ekranın üst kenarında açmayı sağlayan açılır çekmece. Bu sayede karşılaştırma yapmak da kolaylaşıyor.

Microsoft Edge Koleksiyonları Android ve iOS uygulamalarında sunulmaya başlandı. Ve masaüstündeki Edge ile otomatik olarak eşzamanlanacak. Tabii ki, Windows 10 bilgisayarınızda kullandığınız ile aynı Microsoft hesabını kullanarak mobil cihazda kullanıcı girişi yapmak gerekiyor. Windows 10’un daha yeni versiyonlarında yerel kullanıcı girişi yerine Microsoft hesabı ile giriş yapmaya zorlanıyor.

İLGİLİ HABERLER