Teknoloji

Elveda Internet Explorer, merhaba Microsoft Edge

microsoft edge


Microsoft geçtiğimiz ocak ayında yeni internet tarayıcısıyla ilgili planlarını açıklamış, o zaman bu projesini Spartan olarak adlandırmıştı. Bugün başlayan Build 2015 geliştirici konferansında yeni internet tarayıcısının adını da öğrenmiş olduk: Microsoft Edge.

Microsoft Edge Windows 10 ile birlikte gelecek yeni internet tarayıcısı olacak. Edge adının verilmesi çoğu kişi için sürpriz olmadı, çünkü Microsoft, Windows 10 internet tarayıcısında kullandığı yeni işleme motoru için de, EdgeHTML şeklinde, aynı isimlendirmeyi yapmıştı.

microsoft-edge-logo-290415

Microsoft Edge Internet Explorer’ın halefi olacak, bununla birlikte Microsoft emektar internet tarayıcısını kurumsal müşteriler için tutmaya devam edecek. Microsoft Edge temel ve minimalist bir tasarıma ve yaklaşıma sahip olacak şekilde geliştirildi. İlk sürümlerinde dijital mürekkeple dipnot alma, Cortana entegrasyonu, dahili okuma listesi gibi özellikleri görmüştük.

Windows 10’un varsayılan internet tarayıcısı Microsoft Edge olacak ve Microsoft’un gelecek nesil işletim sisteminde birçok kullanıcı internette gezinmek için bu tarayıcıyı kullanacak.

İLGİLİ HABERLER