Teknoloji

Microsoft Edge internet tarayıcısı için sürpriz sörf oyunu

microsoft edge

Microsoft, Edge internet tarayıcısının yeni logosunu göstermek için geçtiğimiz yıl eğlenceli bir sürpriz hazırlamıştı. Bu sürpriz oyun artık herkes tarafından oynanabilecek. “Surf Game” adını taşıyan bu oyun, Edge kullanıcılarının tarayıcıları üzerinde sörf heyecanını yaşamasını mümkün kılıyor.

Microsoft Edge’in sörf oyunu, 1991’de Windows için yayınlanan Eğlence Paketi 3’te bulunan SkiFree oyununa bir hayli benziyor. İlk olarak bir sürprizin parçası olan bu oyuna Microsoft çalışanları tarafından bazı bulmacaları çözmek için kullanılabilecek bazı ipuçları yerleştirilmişti. Oyun artık Edge’in kalıcı bir parçası hâline gelmiş oldu.

Edge kullanıcıları tarayıcılarının adres çubuğuna edge://surf/ yazdıklarında oyuna erişebilecek. Oyunda klasik mod, zamana karşı yarış ve slalom olmak üzere üç farklı mod bulunuyor. Klasik modda oyuncular karşılarına çıkan engellerden ve kendilerini kovalayan deniz canavarından kaçıyor.

Zamana karşı yarış modunda oyuncular tahmin edilebileceği üzere en kısa sürede parkuru bitirmeye çalışıyor. Buradaki altınlar toplandığında oyuncular için zamanı kısaltmak veya alternatif rotalar bulmak mümkün oluyor. Slalom modunda ise oyuncuların tüm geçişlerden geçmesi gerekiyor. Bu modun en zorlayıcı seçenek olduğu söylenebilir.

Oyun klavye, fare, dokunmatik ekran ve oyun kumandasıyla oynanabiliyor. Şubat ayından bu yana test edilen oyun, Microsoft Edge 83. sürüm ile tüm kullanıcıların erişimine açıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER