Teknoloji

Microsoft Edge ile YouTube kanallarını takip etmek kolaylaşacak

microsoft edge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Edge internet tarayıcısının YouTube entegrasyonunu kuvvetlendirmek için yeni bir test yapıyor. Edge’in en yeni Canary sürümlerinde “takip edilebilir web” olarak adlandırılan bir özellik bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar YouTube’daki favori kanallarını kolaylıkla takibe alabiliyor.

Leopeva64 rumuzlu Reddit kullanıcısı, YouTube sayfalarının adres çubuğunda ortaya çıkan “takip et” butonunun göründüğü bir görseli paylaştı. Takibe alınan kanallar, Edge’in Koleksiyonlar özelliği kapsamında oluşturulan akışa eklenecek.

Henüz gelişim sürecinin ilk aşamalarında olan özellik, tüm YouTube kanallarını desteklemiyor. Koleksiyonlar içinde oluşturulan akış, takip edilen kanallardan yapılan son paylaşımları görmeyi sağlıyor.

İlk etapta YouTube kanalları için sunulan bu Edge özelliğinin daha sonrasında web’in farklı köşelerini de kapsama alanına alması bekleniyor. Google da Chrome’da insanların blogları ve kanalları takip etmelerini sağlayan deneysel bir özellik sunuyor. Bu özellik Chrome içine yerleştirilmiş bir RSS eklentisi olarak tanımlanabilir.

Microsoft bu yeni Edge özelliğini sınırlı sayıda Canary kullanıcısıyla test ediyor. Şirket testleri “kontrollü dağıtım” adını verdiği bir yaklaşım çerçevesinde gerçekleştiriyor. Yazılım devi, bu yeni özellikle ilgili uzun vadeli planları konusunda henüz bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER