Teknoloji

Microsoft Edge içinde çocuklar için Çocuk Modu açtı

microsoft edge çocuk modu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft dün itibarıyla Edge tarayıcısı için yeni bir Çocuk Modu açtı. Ücretsiz bir seçenek olarak Windows ve macOS sürümlerinde doğrudan Microsoft Edge içine yerleştirilen bu modu etkinleştirmesi oldukça basit. Üstelik ebeveynlerin yönetmesi için de fazla çaba gerekmiyor. Çocuk Modu, Edge profili seçeneğinden etkinleştirilebilir ve çocukların Edge tarayıcısı üzerinde yalnızca onaylı sitelere erişimelerini sağlar.

Microsoft Edge ürün direktörü Divya Kumar, The Verge sitesine verdiği röportajda “12 yaş ve altı çocuklar için ücretsiz ve korumalı bir çevrimiçi ortam, çocukları paylaşılan bir cihazda web’de gezinirken ebeveynlerin rahat etmesini sağlıyor.” diyor.

Microsoft, bu Çocuk Modunu, ebeveynlerin web’de gezinmelerine izin vermek için bir dizüstü bilgisayarı çocuğa verebilecekleri senaryosu etrafında tasarladı. Çocuk Modu’nu açtıktan sonra, beş ila sekiz yaş veya dokuz ila 12 yaş arasında seçim yapma imkanları bulunuyor. Her iki yaş aralığı da Edge’deki en yüksek izleme engelleme düzeyini ve aramalardan yetişkinlere yönelik metni, görüntüleri ve videoları filtrelemek için katı Bing Güvenli Arama’yı içerir. Microsoft, otomatik izinler listesinde 70 popüler çocuk sitesi sunuyor, ancak ebeveynlerin bunun üzerine siteleri tek tek eklemesi mümkün olacak.

Aslında bu özel mod, çocukların dışarı çıkmasını önlemek için popüler Windows klavye kısayollarının çalışmasını kısıtlıyor. Ancak aynı kısayol kısıtlamaları maalesef macOS’ta geçerli değildir. Çocuk Modu etkinleştirildikten sonra, bir yetişkinin çıkmak ve normal gezinme moduna geri dönmek için Windows veya macOS kimlik bilgilerini girmesi gerekecektir.

Eğer bir çocuk listede olmayan bir siteyi görüntülemeye çalışırsa, yetişkinden izin isteyebilecekleri bir engelleme sayfası karşılarına çıkacaktır. Bu, gizlilik odaklı olduğundan ve cihaza özel olarak yerelleştirildiğinden, Çocuk Modu bir Microsoft Hesabı gerektirmez ve onaylanmış web siteleri listenizi cihazlar arasında senkronize etmez. Maalesef bu, birden fazla paylaşılan PC veya dizüstü bilgisayarınız varsa birden fazla liste oluşturmanız gerektiği anlamına gelir.

Dokuzdan 12’ye kadar olan yaş aralığı seçeneği, Çocuk Modu’ndaki yeni sekme sayfasında Çocuklar için MSN’den seçilmiş makalelerin yer aldığı bir haber akışı da içerir. Konular bilime, eğlenceli gerçeklere ve hayvanlara odaklanacak.

Çocuk Modu etkinleştirildikten sonra, temaları, renkleri ve yeni sekme arka planını özelleştirme seçenekleri de vardır. Microsoft, The Little Mermaid, Finding Nemo ve çok daha fazlası gibi özel temalar sunmak için Disney ve Pixar ile işbirliği yaptı.

Çocuk Modu perşembe gününden itibaren hem Windows hem de macOS için Microsoft Edge’de kullanıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER