Teknoloji

Microsoft Edge için temalar, uyuyan sekmeler ve şifre yöneticisi

microsoft edge temalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft bu hafta içinde Edge internet tarayıcısı için yeni ve renkli temalar çıkarıyor. Bunun yanı sıra internet tarayıcısı ve genel PC performansının artmasını sağlayan uyuyan sekmeler özelliğini ve güncellenmiş ikonları da duyurdu. Chromium tabanlı Microsoft Edge’in birinci yılını kutlamak amacıyla sunulan bu yeni temalar Edge eklentiler sitesinden indirilebiliyor.

Temalar basit renklerden Halo, Microsoft Flight Simulator ve Forza Horizon temalarına kadar çeşitlilik gösteriyor. Bu yeni temalar, yeni sekme sayfalarında, sekmelerde, adres çubuğunda ve Edge tarayıcısının diğer bölümlerinde renkler içeriyor.

Ayrıca Microsoft, Edge’de kullanılan simgeleri şirketin Fluent Design sistemine daha iyi uyması için güncelliyor. Şirketin “Modern Life” adlı girişimi üzerinde çalışan bir Microsoft yöneticisi olan Liat Ben-Zur, “En son sürümümüzde, Microsoft Edge’deki simgelere ilişkin daha yuvarlak ve daha yumuşak görünen ince güncellemeleri fark edeceksiniz.” diye konuştu. “Bu, tasarım yolculuğumuzun yalnızca başlangıcı ve Fluent tasarımını ürünlerimizin tamamına nasıl getireceğimizi şimdiden hayal ediyoruz. Yakın gelecekte vizyonumuzu daha fazla şekilde paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Microsoft Edge için yeni performans ve güvenlik özellikleri

Edge’in genel görünümü ve hissi değişiyor olabilir, ancak Microsoft bazı kullanışlı özellikler de ekliyor. Yeni bir uyuyan sekmeler özelliği kullanıma sunuluyor ve tarayıcının performansını iyileştirmeyi amaçlıyor. Artık Edge, açık birkaç sekmeniz olduğunda etkin olmayan sekmeler için sistem kaynaklarını otomatik olarak serbest bırakacak, bu da yeni sekmelerin daha iyi çalışmasına yardımcı olacak. Buna ek olarak tarayıcının arka planda bellek ve CPU kaynaklarını tüketmesini engelleyecektir.

Bunlara ek olarak Microsoft, yeni parola yöneticisi özelliklerini kullanıma sunmak için adımlar atıyor. Microsoft Edge, yeni bir web sitesine kaydolduğunuzda veya mevcut bir şifreyi değiştirmeye çalıştığınızda otomatik olarak güvenli ve karmaşık bir şifre önermeye başlayacak. Ayrıca Edge, şifrenizin çevrimiçi olarak sızdırılması durumunda sizi uyaracak yeni bir şifre izleme özelliği kazanacak.

microsoft edge şifre yöneticisi

Eğer bunlar yeterli değilse, Edge geçmişi ve sekme senkronizasyonu nihayet bu hafta herkesin kullanımına sunuluyor. Bu özellikler, bu ayın başlarında bir dizi ülkede kullanıma sunulmaya başlanmıştı. Bu özellikle birlikte Microsoft Edge kullanıcılarının nihayet tüm web geçmişleri ve etkin sekmeleri iOS ve Android cihazları da dahil olmak üzere birden çok cihazda senkronize etmelerine olanak tanıyacak.

İLGİLİ HABERLER