Teknoloji

Microsoft Edge için Oyunlar paneli geliyor

microsoft edge oyunlar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, internet tarayıcısına yeni bir Oyunlar paneli ekleyerek Edge kullanıcılarına internette gezinirken işlere ara verip biraz eğlenceye dalmanın başka bir yolunu sunuyor.

Geçen yılın başlarında Chromium tabanlı tarayıcısını kullanıma sunduktan sonra yazılım devi, kullanıcıların Google Chrome’dan geçiş yapmasını sağlamak amacıyla Dikey Sekmeler, Koleksiyonlar, Web Capture gibi yeni özelliklerle internet tarayıcısını güncellemeye devam etti.

Şimdiyse Microsoft, kullanıcıların evden çalışırken daha üretken olmalarına odaklanmaya devam etmek yerine, onların internette eğlenceli vakit geçirmelerine yardımcı olacak yeni bir özellik hazırlıyor gibi görünüyor. Eğer internet tarayıcısı tabanlı oyunlar ilginizi çekiyorsa, şirketin Edge içinde sunduğu yeni Oyunlar paneli, oluşturma veya indirme işlemlerinin bitmesini beklerken zaman geçirmenize yardımcı olmak için mükemmel bir yol olabilir.

Microsoft Edge Oyunlar paneli ne işe yarıyor?

Windows Latest‘ın haberine ve Leo Varela adlı Reddit kullanıcısının paylaşımlarına göre, Edge’in yeni Oyunlar paneli; Solitaire, Mahjong Arcade ve MSN Games’deki diğer klasik oyunları doğrudan internet tarayıcınızda oynamanıza olanak tanır.

Bu oyunlara Microsoft’un Edge’in araç çubuğundaki yeni “Oyunlar” düğmesinden erişilebiliyor. Ayrıca yeni Oyunlar panelini tarayıcının üç nokta menüsünden de açabilirsiniz.

Araç çubuğundaki oyun kumandası simgesine tıklamak, Koleksiyonların Edge’deki çalışmasına benzer şekilde tarayıcının sağ tarafında yeni bir panel açıyor. Buradan, oynamak istediğiniz oyunu bulmanız yeterlidir ve MSN Games web sitesi tarayıcınızda açılacaktır. Oyunlar paneli varsayılan olarak devre dışı bırakılmış durumda, ancak bunu Edge’in ayarlarındaki Görünüm sekmesinden etkinleştirebilirsiniz.

Microsoft’un yeni Oyunlar paneli şu anda Edge Canary sürümünde test ediliyor. Ancak Edge için bir sonraki kararlı güncelleme geldiğinde muhtemelen tüm kullanıcılara sunulmuş olacaktır.

İLGİLİ HABERLER