Teknoloji

Microsoft Edge RSS akışlı sitelerin takibi için yararlı bir özellik sunuyor

microsoft edge rss

Google’dan sonra Microsoft da, Microsoft Edge içinde favori web sitelerinizle bağlantıda kalmanıza yardımcı olacak RSS destekli “Takip Et” düğmesini ve RSS akışını test ediyor. Windows için Edge Canary derlemeleriyle birlikte Microsoft, Koleksiyonlar entegrasyonuyla yerel RSS işlevselliğini getiren yeni bir akışı test etmeye başladı.

Google Haberler veya Microsoft Start gibi platformlar, popüler içerik toplama araçlarına güç veren klasik RSS günlerine son verdi. Google Haberler, Google Keşfet ve Microsoft Start, kullanıcılara içerik sunmak için algoritma tabanlı yaklaşımları benimsiyor ve birçok insan haber akışlarını düzenlemenin bir yolunu arıyor. Şu anda RSS akışlarına abone olmak istiyorsanız, RSS okuyucu uygulama ve servislerine güvenmeniz veya Feedly gibi web uygulamalarını kullanmanız gerekir.

Microsoft, Google’ın Chrome’da sunduğu benzer özelliği kendi uygulamasında “izlenebilir web” olarak adlandırıyor. Şu anda Edge Canary derlemesiyle çalışan kullanıcıların denemesine sunuldu. Bu deneysel özelliği etkinleştiren “flag” ayarı, yaklaşık üç ay önce ortaya çıktı ve şirketin kontrollü beta testinin bir parçası olarak en son güncellemede yeniden getirildi.

microsoft edge rss

Adından da anlaşılacağı gibi, İzlenebilir Web, kullanıcıların araç çubuğundaki Koleksiyonlar düğmesini kullanarak favori web sitelerinden seçilmiş bir güncelleme akışına erişmelerine olanak tanıyor. Ayrıca Koleksiyonlar panelinde bulunuyor ve siteler tarafından yayınlanan makaleler, tarayıcıyı bir sonraki açışınızda modern bir akış içinde görünüyor.

Şu anda, Edge’in RSS akışı özelliği Koleksiyonların bir parçasıdır, bu nedenle Koleksiyonlar düğmesine tıklamanız gerekiyor. Gelecekte, RSS akışı özelliğinin, kendi düğmesiyle tarayıcının araç çubuğuna taşınması da mümkündür.

Ayrıca Microsoft, internet tarayıcısının adres çubuğunda yer alacak yeni bir “Takip Et” düğmesini de getirdi. Edge’de ziyaret ettiğiniz sitelerin, desteklenen bir RSS beslemesi varsa, adres çubuğunda bir “Takip et” düğmesi görünecektir ve sitedeki güncellemeler de yeni bir yan panelde gösterilecektir.

İLGİLİ HABERLER