Teknoloji

Microsoft Edge internet tarayıcısı için kripto para cüzdanı hazırlıyor

microsoft edge android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Edge internet tarayıcısı için bir kripto para cüzdanı hazırlıyor. Şirkete yakın kaynaklar tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre, kripto para cüzdanı birkaç aydır şirket içinde test ediliyor. Cüzdanın birkaç ay içinde tüm kullanıcıların erişimine açılacağı belirtildi.

Kripto para cüzdanına ait ekran görüntüleri kısa bir süre önce Albacore rumuzlu Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Microsoft kripto para cüzdanının Web3 ile etkileşimi kolaylaştıracak basitleştirilmiş deneyimler barındıracağını ve entegre güvenlik özellikleriyle kullanıcıları güvensiz adres ile uygulamalardan koruyacağını belirtti.

Testleri şirket içinde süren kripto para cüzdanının farklı reaksiyonlar aldığı söyleniyor. Bir kaynak, şirketin Edge için çalışan çok sayıda kişiyi işten çıkardığını hatırlatarak özelliğin kötü göründüğünü dile getirdi.

Microsoft Edge’in kripto para cüzdanı Coinbase ve MoonPay ile entegre çalışacak

Microsoft’un kripto para cüzdanını tanıtırken Coinbase ve MoonPay üzerinden doğrudan kripto para alınabilmesi gibi noktaları öne çıkaracağı söyleniyor. Cüzdan üzerinden merkezsiz uygulamalara bağlanmanın ve NFT saklamanın mümkün olacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Microsoft Edge internet tarayıcısını geliştirmek için başka adımlar da atıyor. Şirket kısa süre önce Bing internet tarayıcısının kullanımını artırmak için tarayıcıya büyük bir Bing butonu eklemişti. Ancak Edge’e çok sayıda özellik eklenmesi, tarayıcının “çok fazla gereksiz şeyle yüklü olduğu” şeklinde eleştirileri de beraberinde getiriyor. Kripto para cüzdanının bu eleştiriler ekseninde nasıl bir reaksiyon alacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER