Teknoloji

Microsoft Edge için güvenliği artıracak yeni özel mod geliyor

microsoft edge android

Microsoft’un tarayıcı hassasiyeti araştırma ekibi, Microsoft Edge internet tarayıcısını daha güvenli hâle getirmek için yeni bir mod üstünde çalışıyor. Bu mod için seçilen isim ise oldukça ilginç: Süper Duper Güvenli Mod

Söz konusu mod, hâlihazırda bir hayli “deneysel” durumda. Ancak kullanıma sunulduğunda bazı optimizasyonları devredışı bırakacak olan bu mod, açıklardan faydalanmaya çalışan saldırganların işini zorlaştıracak.

Microsoft, Edge’de güvenliği artırmak için JavaScript motorunu devredışı bırakacak. JavaScript motoru internet sitelerinin kodunun daha hızlı çalışmasını sağlasa da, hataların ortaya çıkmasını kolaylaştırıyor. Bu da güvenlik açıklarının önünü açıyor. Microsoft söz konusu durumu örneklendirmek için Mozilla’nın yaptığı bir araştırmayı kaynak gösteriyor.

Just-in-Time adını taşıyan bu teknolojinin kapatılmasının ise performans düşüşüne neden olabileceği belirtiliyor. Zira JavaScript günümüzde internet sitelerinin operasyonunda önemli bir rol oynuyor. Microsoft ekibi bu yavaşlamanın benchmark sonuçlarında görülebileceğini belirtirken, son kullanıcı adına hissedilir bir değişiklik olmayacağını belirtiyor.

Süper Duper Mod, henüz tüm Microsoft Edge sürümlerinde kullanıma uygun değil. Aşılması gereken teknik zorluklar olduğunun altını çizen şirket, geliştirme çalışmalarının başlangıcında olduğunu da hatırlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER