Teknoloji

Microsoft Edge güncellemeleri Google’ın Chrome’una ayak uyduracak

microsoft edge

Microsoft, geçen hafta Google’ın Chrome için duyurduğu güncelleme yayın takvimine ayak uyduracak. Şirket, Microsoft Edge için sürüm dağıtımı takvimini her dört haftada bir olacak şekilde ayarlayacağını duyurdu.

Cuma günü yayınladığı blog yazısında Microsoft, “Chromium projesine katkıda bulunanlar olarak, yenilikleri müşterilere daha da hızlı sunmaya yardımcı olmak için Google’ın duyurduğu yeni 4 haftalık ana yayın döngüsü temposunu dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Söz konusu değişiklik Eylül 2021’de yayınlanması planlanan Edge 94 sürümüyle birlikte hayata geçirilecek. Google da Chrome 94 sürümüyle birlikte Chrome sürüm dağıtımı düzenini yılın üçüncü çeyreğinde değiştirmeyi planladığını açıklamıştı. Ne var ki, Microsoft gibi belirli bir ayı işaret etmemişti.

Google gibi Microsoft da kurumlara daha uzun bir sürüm yayın temposuna katılma seçeneğini sunacak. Uzatılmış Kararlı Sürümü takvimi içinde, her sekiz haftada bir yeni bir sürüm çıkarılacak. Ne var ki, Microsoft dört haftalık temponun varsayılan olacağını söyledi.

Edge, dört haftalık güncelleme yayın döngüsüne uyum sağlayacak tek Chromium tabanlı internet tarayıcısı değil. Brave de bu yeni takvime katılacağını açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER