Teknoloji

Microsoft Edge’in beklenen özelliği sonunda kullanımda

microsoft edge vpn

Microsoft Edge internet tarayıcısı için geçmiş ve sekme eş zamanlama özelliğini sonunda dağıtıma çıkardı. Chromium tabanlı Edge’in çıkışından neredeyse bir yıl sonra kullanıma sunulan bu özellik sayesinde Edge oturumlarını farklı cihazlar üzerinde eş zamanlamak mümkün hâle gelecek. Özelliğin dağıtımı kademeli olarak gerçekleştiriliyor. Bu özelliği aktif hâle getirmek içinse ayarlar içindeki profil bölümüne gitmek gerekiyor.

Microsoft özelliğin dağıtımını bölgesel olarak kademeli biçimde yürütüyor gibi görünüyor. İngiltere, dağıtımın ilk durakları arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Windows ve macOS ya da iOS ve Android cihazlarındaki oturumlar arasında eş zamanlama yapabilecek.

Söz konusu özellik, Edge’in tüm versiyonlarında ayarlar menüsü üzerinden aktive ediliyor. Eş zamanlama özelliğinin aktivasyonu tamamen manuel olarak gerçekleştiriliyor.

microsoft edgeChromium tabanlı Edge, 15 Ocak 2020’de yayınlanmış, ancak uygulamada önemli eş zamanlama özelliklerine yer verilmemişti. Kasım ayının sonu itibarıyla beta ve geliştirici kanallarında sunulan sekme ve geçmiş eş zamanlama özelliği, yaklaşık bir ayın ardından tüm kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Microsoft Edge, düzenli olarak geliştirilmeye devam ediyor. Kısa süre önce internet tarayıcısına bir ekran görüntüsü alma ve fiyat karşılaştırma özelliği de eklenmişti. Edge’e yakında dikey sekmeler ve şifre ele geçirme bildirimleri de dahil edilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER