Teknoloji

Microsoft Edge Flash engellemesini yakında varsayılan hâle getirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft edge flashFlash’ın ölüm yolculuğu devam ediyor. Bu yaşlanan internet standardına tekme atanlar arasına Microsoft da katılıyor. Yeni Microsoft Edge Flash engellemesini varsayılan hâle getirecek. Tarayıcı, bulunması durumunda HTML5 içeriğe öncelik verecek. Kullanıcılara Flash eklentisini yüklemeyi isteyip istemedikleri de Microsoft Edge tarafından sunulacak.

Microsoft, bu geçiş sürecini kullanıcılar adına kolaylaştıracak bazı kolaylıklar sunmayı ihmal etmiyor. Şirket, Flash kullanan popüler sitelerin bu otomatik engellemenin dışında kalacağını açıkladı. Hangi sitelerin bu gruba dahil edileceği konusunda ise bilgi verilmedi. Microsoft bu listeyi zaman içinde kısaltmayı planlasa da, öncelikli olarak Flash kullanımı konusunda tüm kontrolü kullanıcılara verdikten sonra bu işe girişmeyi öngörüyor.

Microsoft Edge Flash engellemesini Creators Update ile başlatacak

İlgili güncellemenin yakında Windows Insiders programının üyelerine ön izleme sürümleriyle ulaştırılması bekleniyor. Engellemenin başlangıcı ise önümüzdeki ilkbaharda Windows 10 Creators Update’in yayınlanmasıyla olacak.

Microsoft’un bu kararı Adobe Flash’a önemli bir darbe indirse de, bu kararın beklenmediğini söylemek pek mümkün değil. Google da geçtiğimiz hafta Chrome’un Flash içeriklerini varsayılan olarak engelleyeceğini açıklamıştı. Apple ve Mozilla da tarayıcılarında Flash engellemesi gerçekleştireceklerini daha önce duyurmuşlardı. Adobe’nin bile Flash’ı gözden çıkardığı göz önüne alınınca bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER