Teknoloji

Microsoft Edge eklentilerinin testine yakında başlayabilir

microsoft edge

Microsoft Edge internet tarayıcısı için hazırlanan eklentilerin herkese açık testlerinin geçtiğimiz yıl başlaması planlanmış, ancak daha sonrasında sürecin 2016’nın başlarına ertelenmesine karar verilmişti. Görünen o ki, Microsoft yeni tarayıcı özelliğini Windows 10’u test eden kitleye sunmaya sonunda hazır hâle gelmişe benziyor. MSPowerUser sitesi, şirketin Edge eklentileri için oluşturduğu internet sayfasının sessiz sedasız faaliyete geçtiğini ortaya çıkardı.

microsoft-edge-eklenti-150316-1

Haberin yayınlanmasıyla birlikte söz konusu sayfa geri çekilse de, sayfanın ikinci kez aktive edilmiş olması Edge eklentilerinin hazır olması ihtimalini artırıyor. Şirket, daha önce de geçtiğimiz aralık ayında bazı detaylar ve eklenti indirme bağlantıları barındıran bir sayfayı yayına almıştı.

Microsoft’un ilk etapta üç eklentiyi test amacıyla sunması öngörülüyor. Bu eklentilerden birinin Mouse Gestures adını taşıyacağı, birinin Reddit’e erişim imkanı vereceği ve diğerinin de çeviri fırsatı sunacağı ifade edildi. Beta test süreci boyunca bu eklentiler manuel olarak yüklenebilecek. Buna ek olarak, eklentiler mimarileri sayesinde Google Chrome üstünde de çalıştırılabilecek. Microsoft, mevcut Google Chrome eklentilerinin Edge’e kolay biçimde aktarılmasını da mümkün kılıyor.

microsoft-edge-eklenti-150316-2

Microsoft Edge eklentilerinin Windows 10 test kullanıcılarına ne zaman sunulacağı konusunda henüz kesin bir tarih verilmiş değil. Ancak şirketin kendi içinde eklenti özelliğini destekleyen bazı sürümleri test ettiği biliniyor. Şirketin test sürecinin tamamlanmasıyla birlikte eklentileri Windows Mağaza üzerinden tüm Windows 10 kullanıcılarına ulaştırması planlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER