Teknoloji

Microsoft Edge için Çocuk Modu testleri başladı

microsoft edge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Edge, Çocuk Modu ile çocuklara uygun daha kullanışlı ve kişiselleştirilebilir bir deneyim vadediyor. Bu özellik henüz tüm kullanıcılara açılmazken, Microsoft’un Canary test kanalında Edge Insiders kullanıcılarıyla buluşmaya başladı. Bir sonraki aşamada özelliğin geliştirici kanalına eklenmesi planlanıyor.

Çocuk Modu, Microsoft Edge’in profil seçme ekranı üzerinden aktive edilebiliyor. Çocuk Modu’nun işleyişi, içerik platformlarındakine benzer bir yapıda. Özel temalar, Bing’in güvenli arama servisi ve izinli siteler listesi gibi özellikler bu modla kullanıcılara sunuluyor.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, izinli siteler için Edge’de varsayılan bir liste mevcut. Ancak ebeveynler tarayıcının Aile bölümü üzerinden bu listeyi düzenleyebiliyor ve farklı siteleri ekleyip çıkarabiliyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Microsoft Edge Çocuk Modu sunan ilk yazılım veya platform değil. Netflix, Amazon Prime Video ve YouTube gibi platformlarda da çocuk profilleri oluşturulabiliyor. Buna ek olarak, tabletlerde de çocuk modu özelliğiyle benzer bir deneyim sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER