Teknoloji

Microsoft Edge cihazlar arasında web sayfası paylaşımını kolaylaştırıyor

microsoft edge android

Microsoft Edge için hazırlanan en son güncelleme, tarayıcıyı birden fazla cihazda kullanan kişilerin işini kolaylaştıracak bir özelliği beraberinde getiriyor. Sekme paylaşım özelliği sayesinde bilgisayarda okunmaya başlanan bir web sayfasına daha sonra dizüstü bilgisayar veya akıllı telefonda devam etmek mümkün olacak. Nisan ayında test edilmeye başlanan bu özellik, bazı Windows ve macOS cihazlarda kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Özellik aktif hâle geldiğinde Edge kullanıcıları adres çubuklarında bir dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon ikonu görecek. Bu ikona dokunulduğunda kullanıcılar aynı Microsoft hesabıyla giriş yaptıkları Edge’in yüklü olduğu cihazların listesini görecek. Android ve iOS’te gönderilen bağlantılar bildirim merkezinde kullanıcıların karşısına çıkacak. Windows’ta ise Eylem Merkezi üzerinden bu bağlantılar görülebilecek.

Hâlihazırda özelliğin geliştirme çalışmaları devam ediyor gibi görünüyor. Mobil cihazlarda bu imkandan faydalanmak için Edge’in Canary sürümünün telefona yüklenmesi gerekiyor. Microsoft, Windows ve macOS’teki dağıtımı ise kademeli şekilde yapıyor gibi görünüyor.

Microsoft Edge için sekme paylaşımı özelliğinin biraz geç geldiği söylenebilir. Hem Chrome’da hem de Firefox’ta söz konusu özellik 2019’dan bu yana sunuluyor. Safari’de ise Apple’ın iCloud Sekmeleri özelliği çok uzun süredir mevcut.

İLGİLİ HABERLER