Teknoloji

Microsoft yeni Edge tarayıcısını Windows 10’a yerleştirecek

microsoft edge vpn

Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcısını bu yıl içinde Windows 10’a yerleştirmeye hazırlanıyor. Yeni Edge ocak ayında yayımlansa da, şu an için Windows 10’a yerleştirilmiş değil. Ancak bu durum, bu yıl içinde yayınlanacak 20H2 isimli Windows 10 güncelleştirmesiyle değişecek.

Microsoft, 20H2’yi Windows Insiders programının üyeleriyle test etmeye başladı. Şirketin bu ismi ticari müşteriler için de kullanacağı, ancak bireysel kullanıcılar için daha “dost canlısı” bir isim seçeceği söyleniyor.

Yeni güncelleştirmeyle birlikte Chromium tabanlı Edge, Windows 10’a yerleştirilecek olsa da; Microsoft’un diğer planları belirsizliğini koruyor. Şirketten verilen bilgiye göre; yeni güncelleştirme, tıpkı aylık bir güncelleştirme gibi, oldukça hızlı biçimde indirilip yüklenebilecek.

Microsoft’un “hızlı yükleme” konusuna odaklanması, güncelleştirmenin büyük yenilikler bakımından pek de verimli olmayacağını düşündürüyor. 2019’un ikinci büyük Windows 10 güncelleştirmesi, kasım ayında tüm kullanıcılara açılmıştı ve daha geleneksel bir servis paketi görüntüsü vermişti. Windows 10’un Mayıs 2019 güncelleştirmesinde ise açık tema, Kaomoji desteği, Cortana ve Windows aramalarının ayrılması gibi yenilikler sunulmuştu.

Microsoft, Edge Chromium deneyimini yerleşik hâle getirecek Windows 10 20H2 güncelleştirmesinin testlerine bu hafta itibarıyla başladı.

İLGİLİ HABERLER