Teknoloji

Microsoft Edge Chromium çıkış tarihi belli oldu, aday sürüm dağıtıma çıktı

microsoft edge chromium

Microsoft Edge Chromium internet tarayıcısını gelecek yılın başında yeni bir logo ile birlikte çıkarıyor. Yazılım üreticisi 15 Ocak tarihinde Edge Chromium’u çıkaracağını açıkladı.

Chromium tabanlı yeni Edge internet tarayıcısı Windows 10, Windows 7, Windows 8 ve macOS platformlarında kullanılabilecek. Microsoft, “sürüm adayı” olarak adlandırabileceğimiz, en son çalışmaları gösteren ve muhtemelen ocak ayındaki kararlı sürüm olacak versiyonu da yayınladı.

Microsoft birkaç ay önce Edge’in beta versiyonunu yayınlamış ve final sürüm için de 2020 tarihini işaret etmişti. Yeni yayınlanan aday sürüm şifreler, geçmiş, yer imleri ve ayarların Windows, macOS, iOS ve Android versiyonları arasında eşzamanlanmasını da içeriyor. Aynı zamanda Microsoft’un yeni dahili izleme koruma özelliği de bulunuyor ve varsayılan olarak açık geliyor.

Ayrıca Microsoft, Edge için yeni bir logo ve ikon da sunuyor. Önceki versiyonun logosunun görünümü Internet Explorer’ınkine çok benziyordu. Yeni tasarlanan logo ise dalga şeklini andırıyor. Aynı zamanda Microsoft’un 20 yılı aşkın zamandır internet tarayıcısı için kullandığı mavi renkli klasik “e” logosundan ilk kez ciddi anlamda uzaklaşmış oluyoruz. Microsoft, yeni logoyu geçtiğimiz hafta sonunda bir sürpriz yumurta oyunu aracılığıyla göstermişti.

Microsoft Edge işletmeler için de yararlı özellikler sunuyor

Ayrıca Microsoft, Edge’e iş odaklı bazı özellikleri de getiriyor. İş arkadaşlarını, ofis konumlarını ve bir binanın kat planlarını adres çubuğu üzerinden bulmak mümkün olacak. Aynı zamanda şirketlerin kısaltmaları için açıklamalar da buradan öğrenilebilecek. Tipik intranet aramalarının yapılacağı bir arayüz aynı zamanda Bing ile web üzerinden de arama yapmaya izin verecek.

Microsoft, işletmeler ve kurumsal müşterileri için de 15 Ocak’ta Edge internet tarayıcısını yayınlamayı planlıyor. Microsoft’ın modern yaşam, arama ve cihazlar grubu şefi Yusuf Mehdi, “Bugün, ticari müşterilerimiz için Ocak ayında Microsoft Edge ve Bing?in resmi lansmanına başladığımız için önemli bir dönüm noktasıdır.” dedi. “Yeni yıla girerken, geliştiriciler için ve daha sonra ilkbaharda tüketiciler için fırsatların daha da genişleyeceği konusunda daha fazla bilgi paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

Microsoft Edge sürüm adayı versiyonun şirketin Edge Insider sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER