Teknoloji

Microsoft Edge Android uygulamasının logosu da yenilendi

microsoft edge

Yeni Microsoft Edge logosu, internet tarayıcısının Android uygulamasının beta sürümüne de eklendi. Böylelikle Edge’in yeni logosunu mobil cihazlarda da görebilmek mümkün hâle geliyor.

Masaüstü kullanıcıları, yeni logoyu geçtiğimiz kasım ayında görmeye başlamıştı. Yeni logoyu beğenen pek çok Android kullanıcısı, Microsoft’a yeni logonun kendi cihazlarına ne zaman geleceğini sormuştu. Yazılım devi de 2020’nin başlamasıyla birlikte Android cihazlarda da yeni Edge logosunun görüleceğine dair söz vermişti.

Microsoft, takvimlerin 2020’yi göstermesiyle birlikte sözünü yerine getirmek için harekete geçti. Hâlihazırda Edge Android uygulamasının beta sürümünü kullananlar, yazılım güncellemesinin ardından uygulamanın yeni logosunu görebiliyor. Beta testi sürecine henüz kayıt olmayanlar, uygulamanın Google Play Store’daki sayfası üzerinden sürece dahil olup yeni logoyla tanışabiliyor.

Microsoft Edge Android uygulamasında yeniden eş zamanlama yapılabilecek

Microsoft Edge’in Android uygulaması zaten Chromium tabanlı olduğu için güncelleme o cephede pek fazla değişim getirmiyor. Ancak tasarımda Edge’in yeni masaüstü uygulamasına uygun olarak bazı küçük dokunuşlar yapılıyor. Kontrol merkezinin kişiselleştirilebilmesi gibi yenilikler de kullanıcılara sunulanlar arasında bulunuyor.

Microsoft Edge Android uygulamasının beta sürümü, artık masaüstündeki Chromium Edge uygulamasıyla şifre ve favori eş zamanlaması yapabilecek. Bu işlev bir süredir kullanım dışıydı. Söz konusu özellik varsayılan olarak kapalı şekilde sunulsa da, 15 Ocak’ta Chromium Edge’in tam masaüstü sürümünün yayınlanmasıyla birlikte bu durumun değişmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER