Teknoloji

Microsoft Edge Android uygulamasına eklenti desteği geliyor

microsoft edge android

Her ne kadar Chrome, Android kullanan çoğu kişinin tercih ettiği tarayıcı olsa da; Microsoft, Edge‘in mobil sürümüne insanların ilgisini çekebilecek bir şeyler ekleyebilir. Microsoft Edge Android uygulaması çok yakında eklenti desteği kazanacak.

“Leopeva64” rumuzlu X kullanıcısı, Edge Android uygulamasının 123. sürümünün çıkış öncesi versiyonundan alınan ekran görüntülerini paylaştı. Söz konusu görüntülerde görülen eklenti desteğinin gizlenmiş bir özellik olduğu ve etkinleştirilmesinin gerektiği belirtildi.

Bu özellik etkinleştirildiğinde kullanıcıların Edge Android uygulamasına, tıpkı Chrome veya Firefox’a olduğu gibi, eklenti yüklemesi mümkün hâle geliyor. Eklenti desteğinin hazır hâle geldiğinde Edge’in menüsünde yerini alması bekleniyor.

Microsoft Edge Android uygulamasında henüz üç eklenti bulunuyor

Edge’in aynı zamanda beta aşamasında olan bir Eklentiler sayfasının da olduğu anlaşılıyor. Burada hâlihazırda pek fazla seçenek bulunmuyor. Şu an için Dark Reader, uBlock Origin ve Global Speed olmak üzere üç seçenek kullanıcıları bekliyor.

Edge Android uygulamasında eklenti desteğinin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak şubat ayındaki beta sürecinin tamamlanmasının ardından mart ayında da özelliğin dağıtıma çıkması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER