Teknoloji

Microsoft Edge AdBlock desteğine kavuştu

microsoft edge adblockWindows 10 kullanıcıları, artık Microsoft Edge internet tarayıcısıyla da Google Chrome ve Mozilla Firefox’ta olduğu gibi reklam engelleyebilecek. AdBlock ve AdBlock Plus servislerinin Microsoft’un yeni tarayıcısında kullanılması için hazırlanan eklentiler, Windows Mağaza’da yayınlandı. Ancak söz konusu eklentileri indirebilmek için kullanıcıların Windows Insiders programına dahil olmaları ve masaüstünde 14291 numaralı sürümü kullanmaları gerekiyor.

Insiders programına dahil olmayanlar ise önümüzdeki yaz Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi’nin yayınlanmasının ardından Microsoft Edge AdBlock eklentilerinden faydalanabilecek. Bu güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte Microsoft Edge’in Windows 10 kullanıcıları için Google Chrome veya Mozilla Firefox’a kıyasla çok daha işlevsel bir yapıya bürünmesi muhtemel gözüküyor.

AdBlock ve AdBlock Plus’ın Microsoft Edge’e gelişleri bundan iki ay öncesinde duyurulmuştu. Diğer internet tarayıcıları için hazırlanan versiyonlarıyla aynı özellikleri barındıran Microsoft Edge AdBlock eklentileri, kullanıcılara engellenecek reklam türlerini seçme ve bazı internet sitelerini beyaz listeye alarak bu sitelerdeki reklamları görüntüleme gibi özellikler sunuyor.

Reklam engelleme araçları, Microsoft Edge kullanıcılarının en çok talep ettiği eklentiler arasında yer alıyordu. Dolayısıyla AdBlock eklentilerinin gelişinin önce Insiders programındaki kullanıcıları daha sonrasında da pek çok Windows 10 kullanıcısını memnun edeceğini görmek pek zor değil. AdBlock veya AdBlock Plus’ı indirenlerin tarayıcıyı yeniden başlatmaları ve daha sonra tarayıcının eklentiler bölümünden ilgili ayarları yapmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER