EğlenceManşetler

Microsoft EA, Valve ve Bluehole’u satın almayı değerlendiriyor

microsoft xbox

Microsoft’un Xbox serisi oyun konsolları için orijinal ve özel oyun portföyünü genişletmeyi istediği bir sır değil. Bu konuda sıklıkla eleştirilere maruz kalan şirket, çözüm yolları içinde yüksek profilli satın alma hamlelerini de değerlendiriyor gibi görünüyor. İnternette dolaşan haberlere göre; Microsoft EA, Valve ve PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) ile adından söz ettiren Bluehole’u satın almayı değerlendiriyor.

Microsoft’un radarında olduğu iddia edilen oyun şirketlerinin hepsinin fazlasıyla “dikkat çekici” olduğu rahatlıkla söylenebilir. Özellikle EA ve Valve, oyun dünyasının en önemli birkaç şirketi arasında yer alıyor. Polygon sitesi tarafından yayınlanan analizde Microsoft’un ilk hedefinin EA olduğu belirtilirken, kaynaklar şirketin Valve ve Bluehole’u da mercek altına aldığını iddia ediyor.

PUBG’nin 2017’de gösterdiği büyük başarı, Bluehole’un Microsoft’un radarına girmesinde etkili olmuş gibi görünüyor. İki şirket arasında hâli hazırda da yakın bir işbirliği olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor.

Microsoft EA, Valve ve Bluehole’u satın alabilir mi?

Microsoft EA, Valve ve Bluehole’un hepsini birden satın alabilecek maddi güce sahip. Ancak bu maddi güce sahip olması, şirketin söz konusu satın almaları gerçekleştireceği anlamına gelmiyor. Ancak şirketin güçlü bir “birinci taraf” oyun portföyü geliştirme hedefine ulaşması için EA tarzı şirketlerle yetenek havuzunu genişletmesi makul bir yöntem gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER