EğlenceTeknoloji

Microsoft E3 2019: Project Scarlett, xCloud ve diğer önemli duyurular

microsoft e3 2019

Microsoft, Sony’nin bu yıl pas geçtiği E3 oyun fuarının yıldızı konumunda bulunuyor. Şirket, aralarında Project Scarlett adıyla anılan gelecek nesil Xbox oyun konsoluyla ilgili ilk detayları açıkladı. Bunun yanı sıra Halo Infinite ve Gears 5 gibi, uzun zamandır beklenen oyunlarının fragmanlarını veya çıkış tarihlerini paylaştı. Bunun yanı sıra xCloud oyun servisi, yeni Elite oyun kumandası, Blair Witch oyunu ve bunun gibi daha birçok heyecan verici duyuru da yapıldı. Aşağıda, Microsoft E3 2019 basın konferansının öne çıkan duyurularını bulabilirsiniz:

Gelecek nesil Xbox, Project Scarlett gelecek yılın sonunda geliyor

Bir sonraki Xbox oyun konsolu tahmin ettiğinizden daha yakında çıkabilir. Microsoft, Xbox One’ın takipçisi olacak oyun konsolu hakkında ilk bilgileri verdi. Project Scarlett kod adıyla anılan cihaz 8K oyun desteğine sahip olacak. Oyunlarda 120fps’lik çerçeve hızlarına çıkılabilecek. Oyun konsolu 2020’nin sonlarına doğru çıkacak. Microsoft’un gelecek nesil oyun konsolunun resmi adını ve tasarımını gelecek yılın E3 konferansında duyurması bekleniyor

xCloud ekim ayında geliyor

Yeni donanıma ek olarak, Microsoft uzun zamandır beklenen bulut oyun servisi xCloud’ın çıkış tarihini duyurdu. Yeni yayın platformu ile birlikte Xbox One’ı kişisel ve ücretsiz bir xCloud sunucusuna dönüştürmek mümkün olacak. Bu servis ekim ayında çıkıyor.

Elite Controller yenilendi

Microsoft’un Xbox’a özel Elite Controller oyun kumandası da yenilendi. Elite Series 2 oyun kumandası, şirketin belirttiğine göre, bir profesyonel gibi oyun oynamak için 30’un üstüne yeni yöntem sunuyor. Basıncı ayarlanabilir parmak çubukları, değiştirilebilir bileşenler, 40 saate varan yeniden şarj edilebilir pil ömrü, Xbox One ve Windows 10 PC’de bulunan Xbox Accessories uygulamasıyla sınırsız özelleştirme imkanı gibi özellikler yeni nesil oyun kumandasında bulunuyor.

Halo Infinite ve Gears 5 çıkış tarihleri duyuruldu

Xbox’ın iki büyük oyununun çıkış tarihleri belli oldu. Gears 5 oyunu 10 Eylül’de çıkacak. Halo Infinite için ise gelecek yılın sonlarını beklemek gerekecek. Bu oyun Project Scarlett ile birlikte gelecek ve muhtemelen bu yeni konsolun amiral gemisi oyunu niteliğinde olacak.

George R.R. Martin’den Elden Ring’in resmi duyurusu yapıldı

George R.R. Martin ve Dark Souls yapımcısı FromSoftware iş birliğiyle geliştirilen fantezi oyunu Elden Ring‘in geliştirilmekte olduğuna dair sızıntılar doğru çıktı. Oyunun gösterilen ilk fragmanı, meraklılarını gerçek anlamda destansı bir fantezi oyununun beklediğini gösteriyor.

Flight Simulator 2020’de geri dönüyor

Simgesel PC oyunlarından bir tanesi geri dönüyor. Microsoft, klasik oyunlarından Microsoft Flight Simulator’ın  gelecek yıl PC’ye gelecek yeni sürümünü gösterdi. Tahmin edebileceğiniz gibi, oyun epey gerçekçi görünüyor: “Küçük uçaklardan geniş gövdeli jetlere, inanılmaz gerçekçi bir dünyada son derece ayrıntılı ve çarpıcı uçaklara uçun. Uçuş planınızı oluşturun ve gezegenin herhangi bir yerine uçun. Gündüz veya gece uçmanın tadını çıkarın ve gerçekçi, zorlu hava koşullarıyla yüzleşin.”

Keanu Reeves’in oyunu Cyberpunk 2077’nin çıkış tarihi açıklandı

John Wick geleceği gidiyor. CD Projekt Red’in destansı açık dünya oyunu Cyberpunk 2077’nin fragmanı gösteriyordu ki, Keanu Reeves’den başkası bu oyunun yıldızı olamazdı. Oyun, 16 Nisan 2020’de çıkıyor.

The Outer Worlds’e başka bir bakış

Obsidian, Fallout tarzındaki yeni bilim kurgu role-playing oyununun fragmanını Microsoft’un E3 2019 basın konferansında gösterdi. The Outer Worlds, ilk kez The Game Awards etkinliğinde duyurulmuştu. Fragmandan anladığımız kadarıyla oyun Fallout‘un birinci kişi görüşlü RPG oyun tarzını bilimsel kurgu yoğunluklu bir evrenle birleştiriyor.

Bleeding Edge’in yeni fragmanı gösterildi

Dmc‘nin geliştiricisi Hellblade, Bleeding Edge ile aksiyon oyunları tarafındaki deneyimini Bleeding Edge adlı yeni bir çoklu oyuncu deneyimine getiriyor. Başlangıç fragmanında, oyunun Team Fortress 2 heyecanını içerdiği görülüyor. Ancak 4v4 mücadeleler ve yakın dövüşlere odaklanılıyor. Oyunu çok yakında deneyimleme imkanınız olabilir, çünkü teknik alfa sürümü 27 Haziran’da çıkıyor.

Minecraft Dungeons gelecek ilkbaharda çıkıyor

Microsoft geçen yıl bir sürpriz yaparak Minecraft içinde çıkardığı yeni bir oyunun ön gösterimini gerçekleştirmişti. Minecraft Dungeons oyununun yeni bir fragmanı gösterildi. Aynı zamanda oyunun 2020 ilkbaharında çıkacağı açıklandı.

Blair Cadısı video oyunu olarak geri dönüyor

Blair Witch şimdi bir video oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Kısa fragmanda Silent Hill gibi klasik bir oyunun deneyiminin izlerine rastlanıyor.

Yeniden canlanan Battletoads ilk kez görüldü

Microsoft geçen yıl klasiklerden olan Battletoads’un geri döneceğinin işaretlerini vermişti. E3 2019’da bu iki boyutlu oyuna ilk kez gerçek anlamda bakış yapma fırsatı yakaladık. Ne yazık ki, bu oyunun çıkış tarihi hâlâ açıklanmadı.

Double Fine Microsoft’a katılıyor

Bilinen en popüler bağımsız stüdyolardan bir tanesi bundan böyle bağımsız olmayacak. Tim Schafer’ın oyun stüdyosu Double Fine, giderek büyüyen Microsoft Game Studios’a katılan en son şirketlerden biri oluyor. Bu ekip Psychonauts gibi oyunların arkasında bulunuyor. Double Fine’dan Greg Rice, bundan böyle resmi olarak bağımsız olmayacak olsalar da, ruhlarının ömür boyu bağımsız kalacağını söyledi.

Phantasy Star Online 2 gelecek yıl çıkıyor

Japonya’nın en büyük MMO’larından bir tanesi batıya açılıyor. Sega’nın 2012 yılında Japonya’da PC için çıkan oyunu Phantasy Star Online 2, gelecek yıl Xbox One’a geliyor. Ücretsiz oyun deneyimiyle sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER