EğlenceManşetler

Microsoft E3 2016’da hangi duyuruları ve tanıtımları gerçekleştiriyor?

microsoft e3 2016

microsoft e3 2016Microsoft’un E3 2016 etkinliğinin başrolünde şirketin yeni oyun konsolları Xbox One S ve Project Scorpio vardı. Bu ikisi Microsoft’un oyun ve eğlence alanında hangi tarafa doğru ilerlediğinin işareti sayılabilir, görünen o ki eğlence ve medyadan video oyunlarına doğru bir kayma söz konusu olacak. Microsoft Xbox markasına bir ekosistem olarak yaklaşıyor, gelecekte Xbox oyunlarının sadece konsollarda değil, bilgisayarda, mobil cihazda ve bunun gibi farklı platformlarda oynanacağı bir gelecek tasavvur ediyor.

Yeni duyurulan oyun konsollarının yanı sıra birtakım oyunların da duyurusu gerçekleştirildi. Recore, Halo Wars 2, Gears of War 4 gibi daha önce duyurulmuş oyunlara daha detaylı bakış ve State of Decay 2 ile Forza Horizon 3 gibi çeşitli yeni oyun duyuruları Microsoft’un E3 2016 etkinliğinin gündem maddeleri arasında yer aldı.

Aşağıda Microsoft E3 2016 etkinliğinin en önemli başlıklarını bulabilirsiniz.

Xbox One S ve Project Scorpio: Microsoft’un gelecek oyun konsolları

xbox one sMicrosoft konsol savaşlarını yeni bir boyuta taşıyacak gibi görünüyor. Sony’nin daha güçlü ve güncellenmiş bir PlayStation 4 tanıtmasının beklendiği bir ortamda Microsoft daha farklı yönde bir plan ortaya koyuyor.

Xbox One S önümüzdeki ağustos ayında satışa sunulacak. Bu konsol bir oyun konsolunun genel yaşam döngüsüne bakıldığında orta yolda beklenen tipik güncellemeye uygun nitelikler sergiliyor. Daha ince, daha küçük bir kasa, daha büyük boyutlu sabit disk sürücü, daha çekici görüntü sağlayan boya ve içeride yapılan birtakım küçük iyileştirmeler Xbox One S’in başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

2017 sonbaharında ise Microsoft’tan daha farklı şeyler göreceğiz. Scorpio olarak adlandırılan bir proje altında çalışmaları yürütülen yeni oyun konsolu 4K çözünürlükte oyunları çalıştıracak ve sanal gerçeklik deneyimleri sunacak. Ancak tamamen yeni bir konsol olmak yerine Project Scorpio Microsoft’un, bir konsolun ya da en azından oyunlarının yaşam döngüsünü uzatma girişiminin başlangıcında yer alacak. Microsoft bu teorik gelecekte daha sık aralıklarla yeni ve daha iyi donanımlar çıkaracak, ancak eski Xbox One oyunlarının da yeni donanımlarda çalışmasını mümkün kılacak.

Xbox Play Anywhere sayesinde oyun her yerde oynanacak

Microsoft tarafından geliştirilen veya yayınlanan oyun konsollarının büyük bir kısmı Xbox One ve Windows 10 üzerinde oynanabilecek. Eğer Xbox One için indirilebilir bir oyun satın alırsanız, bunu PC’de de oynayabileceksiniz. Windows bilgisayarda başladığınız bir oyunu oturma odasındaki Xbox One’da bitirmeniz mümkün olacak.

Recore, Forza Horizon 4, Halo Wars 2 bu yeni işlevden yararlanacak ilk birkaç oyun olacak.

Xbox şefi Phil Spencer bu geniş mevcudiyeti Netflix ile karşılaştırdı. Esas hedef ise günün birinde Microsoft oyunlarının kullanıcıların istedikleri her yerde oynanabilir olması ki; bunlar arasında bilgisayar, telefon, televizyon, VR başlığı veya gelecekte çıkacak herhangi bir yeni teknoloji cihazı bulunuyor.

Xbox Live Clubs

“Clubs” veya Türkçeleştirecek olursak “Kulüpler” Xbox Live arkadaşlarının kalıcı grupları olacak, Xbox One üzerinde ve dışında da var olacak. Her bir oyun için yeni bir parti oluşturmak yerine, kulüpler işlev görecek. Özünde sesli ve görüntülü sohbet odası olan kulüplere isteğe göre katılmak ve daha sonra ayrılmak mümkün olacak. Yazılı sohbet Xbox konsoluyla sınırlı kalmayacak, PC ve Xbox Live mobil uygulamasından da kulüplere erişim sağlanacak.

State of Decay 2

State of Decay’in takipçisi olacak yeni oyunla ilgili detaylar E3 2016 etkinliğinin gündem maddeleri arasında yer aldı. State of Decay 2 canlı ve parıltılı grafikleri çoklu oyuncu desteğiyle birlikte sunuyor. Microsoft’un tek zombi oyunu duyurusu State of Decay 2 ile sınırlı kalmadı, aynı zamanda Dead Rising 4’ün de ilk fragmanı yayınlandı.

Recore

Microsoft geçen yıl kısa ve sinema tadında bir fragmanla Recore’un duyurusunu gerçekleştirmiş, daha sonra ise ne bir ekran görüntüsü, ne bir oynanış videosu paylaşmıştı. Ancak bu medya karartması boyunca oyunun yapımcılarının birçok iş yaptığı anlaşıld. Metroid’i Nintendo için güncelleyen ekipten bazı üyelerin de geliştirme çalışmalarına kısmen katkıda bulunduğu Recode, dünyayı keşfetme, yeni aletler bulma ve sırların kilidini açma felsefesine sahip bir oyun olarak dikkat çekiyor.

Gears of War 4

Microsoft’un Epic Games’ten satın aldığı oyun serisinin ilk oyunu olan Gears of War 4, daha önce Black Tusk Studios olan The Consortium tarafından geliştirildi. 11 Ekimde yayınlanacak bu oyunla birlikte Gears of War temalı Xbox Elite oyun kumandası da çıkarılacak.

Forza Horizon 3

Avustralya’da geçen Horizon 3’te oyuncuların kullanabilecekleri arazi araçları da bulunuyor. Forza Horizon 3 27 Eylülde hem Windows 10 hem de Xbox One için çıkacak. Böylelikle PC için ilk tam Forza sürümü de çıkmış olacak.

Halo Wars 2 beta

Halo Wars 2’nin Şubat 2017’de yayınlanması planlanıyor, ancak Microsoft şimdiden beta sürümüyle bu oyuna bakış atma imkanı sunuyor. Bu sayede oyun için sabırsızlananlara oyun deneyiminin tamamı olmasa bile bir kısmı yaşatılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER