Teknoloji

Microsoft dokunmatik ekranlara özel Office Windows’u sergiledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Office iPad’i Windows tarafında bir muadili olmadan çıkarmasını beklemiyorduk ki, bu tahmin boş çıkmadı. Şirket Build 2014 etkinliğinde Office Windows’un dokunma destekli yeni versiyonunu gösterdi. Uygulama henüz beta formunda olduğu için çeşitli eksiklikler bulunuyor ve her şey tam anlamıyla düzgün şekilde işlemiyor.

microsoft-office-dokunmatik-030414

Dokunmatik ekranlara özel Office Windows iPad sürümüyle bazı arayüz elemanlarını paylaşıyor, ancak Windows tabletler için özel olarak geliştirildiği açık. Geleneksel tasarımı barındıran uygulama aynı zamanda onu parmaklara dost hâle getirecek çeşitli nesneler de içeriyor.

Office Windows dokunmatik uygulamasıyla hâliyle birçok jesti de destekliyor. Bir nesneyi parmağınızla daire içine alarak onu işaretleyebilir, parmakla kıstırma veya sürükleme gibi hareketlerle üretkenlik yazılımlarının daha farklı işlevlerini yerine getirebilirsiniz.

Ne var ki, Microsoft yetkilileri Office Windows’un dokunmatik ekranlara özel versiyonunun ne zaman dağıtıma çıkacağını açıklamadı. Build 2014’te gösterilen sadece bizi neler beklediğini açıklamaktan ibaretti, tüm kullanıcılara sunulması için biraz daha beklemek gerekiyor.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER